Avion prăbușit la granița dintre Rusia și Ucraina. Rusia a anunțat miercuri că un avion militar de transport IL-76 care transporta 65 de prizonieri de război ucraineni s-a prăbușit în regiunea de vest Belgorod, transmite presa internațională.

Videoclipurile neverificate de pe rețelele de socializare au arătat un avion mare, aflat în regiunea Belgorod, căzând pe o parte înainte de a se prăbuși ca o minge de foc.

„În jurul orei 11 dimineața, ora Moscovei (0800 GMT), o aeronavă IL-76 s-a prăbușit în regiunea Belgorod în timpul unui zbor de rutină”, a declarat ministerul apărării din Moscova agențiilor de presă ruse.

"Toți cei aflați la bord au murit"

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că toate persoanele aflate la bordul avionului militar rusesc care s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în zonă au murit, relatează Reuters.

"Toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa", a anunţat Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Avion militar cu 65 de prizonieri ucraineni, prăbușit în Rusia

Ministerul rus nu oferise inițial nicio informaţie cu privire la soarta persoanelor aflate la bordul avionului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întrebat în timpul conferinţei sale de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să comenteze, precizând natura prea "recentă" a informaţiilor. "Vom lămuri toate acestea", a spus el.

"O comisie a forţelor aeriene s-a deplasat la locul prăbuşirii avionului pentru a stabili cauzele dezastrului", a adăugat el.

Avion militar cu 65 de prizonieri ucraineni, prăbușit în Rusia

Avion militar cu 65 de prizonieri ucraineni, prăbușit în Rusia

[Sursa foto: Twitter]


De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu mai multe dezastre aeriene în care au fost implicate avioane ale armatei.

Ucraina a anunţat, la rândul său, doborârea unor avioane ruseşti. Kievul a declarat săptămâna trecută că a doborât un avion rusesc de spionaj A-50 şi un avion de comandă Il-22 în zona Mării Azov.

În incidentul de miercuri, 24 ianuarie, Vyacheslav Volodin, principalul deputat al Camerei inferioare a parlamentului rus, a declarat că avionul a fost „doborât” de Kiev.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oficialul rus a dat vina pe rachetele occidentale, potrivit Raw Story

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si