„Încă 41 de români cu cetățenie dublă au scăpat din infernul din Gaza. După ore întregi de așteptat la granița cu Egiptul, aceștia ar fi trebuit sa ajungă în țară. Doar că avionul trimis de armată s-a stricat. Diana Buzea are detaliile”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Avionul trimis după românii din Gaza s-a stricat

„Statul român a trimis un avion Spartan al ministerului Apărării pentru a-i aduce pe cei 41 de români în țară.

Însă, aeronava s-a stricat și a fost nevoie ca ministerul să trimită un alt avion cu piese de schimb. Românii au ajuns în Egipt acum două zile, au trecut prin punctul de frontieră de la Rafah și au fost transferați la Cairo, unde au așteptat prima aeronavă. Știm cât de greu este pentru ei să părăsească Fâșia Gaza pentru că punctul de trecere nu e deschis mereu și chiar dacă ajung la graniță, până trec în Egipt sunt nevoiți să aștepte.

Citește și: Ziua 36 război Israel-Hamas. Benjamin Netanyahu: „va păstra controlul asupra Fâşiei Gaza, nu o vom lăsa în seama forţelor internaţionale”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avionul va ateriza până la urmă puțin peste miezul nopții, la Baza 90 din Capitală, unde vor fi prezenți și medicii pregătiți să ofere primul ajutor celor care au nevoie.
Cei mai mulți sunt așteptați de rude la sosire, însă statul a decis ca cei care nu au unde să meargă să fie cazați într-un hotel din București, așa cum s-a întâmplat și cu o parte din cei 93 de români evacuați din Fâșia Gaza.


În același timp, alți 107 români, care se află în continuare în Gaza, așteaptă un răspuns. Ei se află la punctul de frontieră Rafah și așteaptă ca Egiptul să deschidă din nou punctul de trecere. Inițial, erau 260 de cereri de evacuare, însă numărul lor a ajuns la 360”, a transmis Diana Buzea, reporter Știrile Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si