Azuga este singura stațiune de pe Valea Prahovei unde se pot practica sporturile de iarnă. Temperaturile scăzute din ultima perioadă au permis pornirea tunurilor de zăpadă artificială, astfel că s-a așternut deja un strat consistent de omăt. Chiar dacă pârtiile nu au fost deschise oficial, turiştii care au venit la munte pentru minivacanţa de 1 Decembrie au ieşit la săniuş.

În Azuga au pornit tunurile de zăpadă artificială

„Mi se pare minunat, abia asteptam zilele acestea. Și copiii sunt in vacanta si ne bucuram de soare, de zapada. Îmi place foarte mult, vin din Ploiești, o să stăm aici 2-3 zile”, spun turiștii.
Pârtia Sorica a fost împărțită in două. O parte va fi folosită pentru săniuș, iar în zona de incepători vor putea aluneca schiorii și cei care fac snowboard. Alexandru este unul dintre primii sportivi de ocazie care au testat zăpada.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Suntem fericiți că domeniul este practicabil, tunurile merg de o săptămână. Până acum cam câte ture ai făcut? În jur de zece, gândițivă că e pârtia de începători, e foarte mică. Toată vacanța, câte 12 ore pe pârtie, mă găsiți aici”, spun instructorii.
În ciuda restricţiilor, românii par să fie mai dornici ca niciodată de concedii. Mii de turiști sunt așteptați pe Valea Prahovei în această minivacanţă. De exemplu, acest hotel de trei stele din Azuga va fi plin în cele patru zile libere.

Românii găsesc zăpadă în Azuga pentru sporturile de iarnă

„Noi avem pachete speciale pentru trei nopți de cazare, patru zile, care înseamnă 550 de lei, în care oferim turiștilor demipensiune, oferim din partea casei și o țuică, oferim un foc de tabără și voie bună”, spun hotelierii.

La fel de aglomerate în minivacanță vor fi și Poiana Brașov sau zona Bran- Moieciu. Turiștii care plănuiesc să ajungă aici în zilele următoare vor fi norocoși daca vor mai găsi vreo cameră liberă. Chiar dacă pot merge la munte şi au voie să schieze, vizitatorii vor trebui să respecte măsurile de siguranţă impuse de autorităţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si