Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Bâlbâieli grave pe fructele de mare toxice. Ce au transmis inspectorii sanitari veterinari. Pescarii și reprezentanții cherhanalelor se tem de ce urmează

Inspectorii sanitari veterinari au interzis colectarea scoicilor și rapanelor din Marea Neagră. Ce au descoperit aceștia? Pescarii și reprezentanții cherhanalelor sunt revoltați.

Redactia Stirile Kanal D,

Bâlbâieli grave pe fructele de mare toxice [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Inspectorii sanitari veterinari au interzis colectarea scoicilor și rapanelor din Marea Neagră din cauza descoperirii unor specii de alge toxice. Fructele de mare consumă aceste alge, dar nu au fost verificate deoarece laboratorul care face aceste analize este în renovare. Pescarii se tem că această interdicție îi va duce în faliment.

Bâlbâieli grave pe fructele de mare toxice

Cum pescuitul de scoici și rapane e interzis pe o perioadă nedeterminată de la Năvodari până la Mangalia, pescarii spun că această decizie îi afectează grav. Algele descoperite sunt fitoplancton cu potențial toxic, care poate să conțină biotoxine dacă depășesc anumite valori.

Calitatea fructelor de mare este momentan necunoscută deoarece nu s-au prelevat probe de scoici, ci doar de apă de mare.

Laboratorul din București, singurul acreditat pentru aceste analize, este închis pentru câteva zile. Biologii consideră că algele toxice sunt o excepție în zona noastră.

Pescarii și reprezentanții cherhanalelor sunt revoltați de lipsa de acțiune a autorităților și planifică un protest. În lipsa laboratorului acreditat, ei vor comanda scoici din Bulgaria, Grecia și Italia. Acestea sunt similare, dar puțin mai mici decât cele românești.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reprezentanții DSV transmit că momentan calitatea apei nu este afectată, astfel încât turiștii pot face baie fără probleme. Clienții preferă siguranța și mulți se abțin de la consumul de fructe de mare până când vor primi informații suplimentare.

Citește și: VIDEO Muntele, o oază de...căldură. Temperaturile răcoroase din regiunea montană au devenit o amintire

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI