Ca doi adversari într-o luptă pe viață și pe moarte, două fete- nu mai mari de 14 ani- încep să se lovească reciproc, cu toată ura. Se-aud țipete, dar nimeni nu intervine:

Îndemnate de pe margine, fetele continuă să-și împartă pumni și picioare, chiar și prăbușite pe asfalt. Războiul adolescentelor se poartă în Parcul Central al orașului Roman, aproape de un bulevard circulat, unde au mai avut loc scandaluri.

Strigătele copiilor- care se distrează copios- nu alertează trecătorii.

Martorii le întărâtau la bătaie pe cele două adolescente

Conflictul dintre cele două adolescente nu pare să fi fost spontan- din câte se pare, sunt eleve de liceu și ar fi plănuit să tranșeze conflictul, asemenea bărbaților care-și pierd mințile, la băutură. Psihologii caută o explicație a comportamentului șocant:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În primul rând, violenţa este lipsa unei educaţii emoţionale.
De obicei, neatenţia sau lipsa iubirii părinţilor faţă de copii de când sunt mici contribuie la această revoltă.
Practic, cineva este violent cu altcineva pentru că vrea să exprime o frustrare, o supărare pe care o are pe faptul că nu a primit iubire, că nu a fost văzut, că nu a primit atenţie, iar în cazul adolescentei, pe lângă toate tulburările şi schimbările hormonale cu care adolescentul trebuie să se lupte, vorbim şi de o căutare a identităţii personale.


Adolescenţii de pe margine care aclamau sunt clar nişte copii traumatizaţi, care consideră că este cool sau că este la modă să se bucure de un asemenea eveniment”, spun specialiștii.

Frustrările adolescenților- neîmpărtășite acasă și îndreptate violent asupra altora- capătă accentul unei distracții crude atunci când sunt filmate. Tot mai adesea, astfel de dispute groaznice între copii, apar mai întâi pe rețele sociale și abia apoi, în atenția autorităților.

Chiar și-așa, protagoniștii rar sunt identificați și deci n-ajung să fie consiliați psihologic, așa cum cere legea. Eșecul duce, inevitabil, la adâncirea unui fenomen și-așa îngrijorător.

În urma apariției imaginilor, polițiștii s-au autosesizat și le caută pe cele două fete. Dacă au peste 14 ani, ar putea răspunde penal pentru fapta lor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si