„La patru zile de la alegeri se întrevede deznodământul. La Sectorul 1 din Capitală, candidatul PSD-PNL își revendică victoria, după ce s-a încheiat centralizarea voturilor. Actualul edil, Clotilde Armand, vrea în continuare ca voturile să fie renumărate. Între timp, la Sectorul 2 continuă scandalul”, a spus Christian Sabbagh.

Lupta la Sectorul 1 s-a dat până la ultimul vot. Centralizarea tuturor proceselor verbale s-a încheiat astăzi, iar candidatul PSD-PNL a câștigat la o diferență de aproape 700 de voturi.

Însă rezultatul final va fi publicat abia după ce se rezolvă toate contestațiile, iar apele sunt departe de a se liniști.

Citește și: Războiul pentru Primăria Sectorului 2 continuă! Radu Mihaiu spune că sute de voturi au dispărut: „Găsim seturi noi de nereguli”

Ce a spus Clotilde Armand

„Fac un apel la autorități să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns!”, a spus Clotilde Armant.

Între timp, însă, George Tuță se consideră învingător și a anunțat că vrea să demareze procesul de preluare a mandatului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, se va întâmpla în toamnă”, a transmis George Tuță pe pagina sa de Facebook.

„Eu cred că se grăbește un pic. Eu recunosc orice rezultat, dacă este un rezultat corect”, a precizat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 pune, însă, sub semnul întrebării victoria contracandidatului.

„Avem dovezi clare și matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant. Din 166 de secții de votare, am reușit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2097 de buletine și s-au pierdut 500 de voturi. Nu știm unde sunt buletinele, nu știm unde sunt voturile”.

Acuzații sunt și la Sectorul 2

Scandaulul continuă la Sectorul 2, unde situația e încă tensionată. Primarul în funcție, Radu Mihaiu, a depus o plângere penală privind coruperea alegătorilor în mai multe secții de votare din sector.

„Avem, de altfel, și o cerere de renumărare pentru peste 30 de secții, la care în continuare nu avem răspuns. Este vorba despre cele 500 de voturi care lipsesc din urne. Nu vom obosi, vom lupta pentru fiecare vot!”, a spus Radu Mihaiu.

Citește și: „Au murit oameni luptând pentru democrație" Reacția lui Dominic Fritz după ce Clotilde Armand a pierdut alegerile pentru Sectorul 1

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a venit în București să își susțină colegii.

„Miza acestor zile nu este viitorul primar al Sectorului 1, nici cine este viitorul primar al Sectorului 2. Miza acestor zile este viitorul democrației românești”, a spus Dominic Fritz.

Rezultatele parțiale indică faptul că Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL, îl devansează pe Radu Mihaiu cu mai puțin de o jumătate de procent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si