Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Bătrânețea în pași de dans. Seniorii din Capitală pot beneficia de lecții gratuite de dansuri latino

Seniorii din Capitală primesc lecții gratuite de dans latino. Cursurile sunt organizate în Sectorul 6.

Redactia Stirile Kanal D,

Bătrânețea în pași de dans [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Voia bună și energia nu țin cont de vârstă! O demonstrează mai mulți bunici din Capitală, care își ignoră cu grație vârstele venerabile și se mișcă pe rimturi...latino. Nu este nicio glumă, ci doar o poftă nebună de viață. Cum arată simpaticii vârstnicii care iau cursuri de dansuri și pregătesc chiar și un spectacol pentru Crăciun, vedeți chiar acum, a transmis Cristina Dorobanțu.

Bătrânețea în pași de dans

O sala de dans ticsită cu bunici dornici să depindă tainele muzicii latino! Asta am întâlnit într-un cartier din Capitală, unde zeci de vârstnici participă frecvent la cursuri de dans. Ajunși la cea de-a treia tinerețe, pofta de viață a simpaticilor bunici este de-a dreptul molipsitoare. Am cunoscut-o aici pe doamna Elena, o pensionară rămasă singură pe lume, pentru care sportul este un mod de a fi.



- Vin aproape zilnic la gimnastică, marțea facem yoga și miercurea facem și dans.

- Practic, aveți un program bine stabilit.

- Da, parcă aș merge la serviciu zilnic. Nu am știut bachata. Nu am dansat-o niciodată.

- Cum vi se pare?

- Ușor. Am învățat destul de ușor pentru că domnul profesor este foarte drăguț și ne-a explicat și imediat am prins, a

declarat doamna Elena.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Un coleg de grupă al pensionarei, domnul Mihai, se declară iremediabil îndrăgostit de dans. Fiind un tânăr pensionar, a găsit imediat o variantă pentru a-și ocupa timpul.

Dansăm în familie și mai repetăm ce învățăm aici la cursurile de dans bachata, la seniori, a spus domnul Mihai.

Cei doi bărbați, socru si ginere, sunt încântați de alegerea făcuta și se bucură de o relaxare activă, care îi și menține în formă.

De altfel, chiar și soțiile lor s-au obișnuit cu pasiunea celor doi.

După mai mulți ani în care îl certam mereu să nu stea acasă, să iasă, să meargă în parc și să facă mișcare, în momentul în care am ieșit eu la pensie, am început să mergem la mișcare, o tură de lac, a spus soția pensionarului.

Simpaticii bunici din sectorul 6 urmează cursuri de dans gratuite, organizate chiar de primăria sectorului, astfel că pensiile lor nu sunt deloc afectate. Cu o simplă adeverință de la medic, care să le ateste capacitatea fizică, vârstnicii au parte de toată atenția antrenorului, dar și mișcări adaptate vârstei.

Noi am făcut o călătorie muzicală și am început să dansăm mai multe dansuri, am început cu cele tradiționale romanești și apoi am mers spre zona de dansuri latino americane, am învățat bachata și am învățat un pic și cha-cha, a declarat Adrain Perian, organizator.

Citește și: VIDEO- Povestea Cristinei Bălan. A pus România pe harta parfumurilor exclusiviste

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

În fiecare săptămână, aproximativ 60 de seniori continuă acest program. Este în continuare deschis pentru cei care vor să participe, se pot înscrie la telefon 021 9970 și pot să participe la acest program care să-i țină pe cetățenii seniori activi, în formă pentru că dansul înseamnă mișcare cu toate ligamentele, membrele, spatele, gâtul, capul, a declarat Ciprian Ciucu.

Programul coordonat de autoritățile locale este destinat tuturor celor care au domiciliul pe raza sectorului și este menit să îi ajute pe seniori să își îmbunătățească echilibrul și coordonarea, precum și să le ofere ocazii de socializare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI