Așadar, aceștia sunt internați la mai multe spitale din oraș. Nici soarta celor neinfectați nu este mai bună. Cu personalul decimat, vârstnicii rămași în cămin nu mai au de la cine să primească îngrijire.
Disperare și deznădejde. Asta simt rudele bătrânilor internați în azilul groazei, după ce aproape tot personalul din cămin a fost depistat pozitiv.
Citeste si: Ce se întâmplă cu copiii ai căror părinți au coronavirus
Vârstnicii au rămas ai nimănui, iar familiile se tem că se vor infecta și ei. Asta, după ce ar fi fost ținuți la grămadă cu bătrânii infectați, până au sosit rezultatele oficiale.
Ei nu mai au medicație și ca să înțelegeți situația reală, bătrânii sună la ora 11 și sunt nehrăniți, nealimentați și nu au primit tratamentul. Nu din rea voință, ci pentru că personalul de acolo nu mai face față.
Acest bărbat nu a mai reușit să vorbească cu socrul său de aproape o lună, întrucât azilul a intrat în carantină încă de la începutul lui martie. Veștile pe care le-a primit, însă, n-au fost deloc bune.
Citeste si: Boris Johnson face progrese foarte bune către vindecare, anunţă biroul premierului britanic
Până acum, informații oficiale n-a primit nimeni, de la DSP- pe motiv că rezultatele sunt confidențiale.
În momentul în care au apărut primele decese în rândul bătrânilor directoarea azilului, confirmată și ea pozitiv, se află internată în spital.
De asemenea, fiica acesteia, membră în consiliul de conducere era în izolare la domiciliu, iar angajații cădeau și ei, pe capete, victime ale virusului. Pe 9 martie fiica directoarei a ieșit din izolare și a revenit la conducere, însă bătrânii, vulnerabili în faț bolii, au rămas în voia sorții.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Vladimir Tismăneanu, taxat dur pentru postarea rasistă la adresa romilor. CNCD s-a autosesizat
Cei 72 de bătrâni confirmați pozitiv, dar și cei 18 angajați ai centrului, și ei infectăți, aproape că au ocupat toate locurile dedicate pacienților cu covid din spitalele aflate în linia întâi, așa că unii dintre bătrâni au fost transferați la spitalul de pneumoftiziologie, unde le-a fost refuzată internarea. Managerul spitalului riscă să fie demis.
Autoritățile așteaptă o solicitare clară din partea conducerii azilului referitoare la numărul și la ce tip de personal este nevoie pentru a acorda îngrijire bătrânilor. Căminul funcționează cu o licență primită de la Ministerul Muncii în 2017 și este autorizat să funcționeze cu o capacitate de 66 de locuri, deși în momentul izbucnirii pandemiei acolo erau internați 131 de bătrâni.