„Sunt siguri că simțurile le sunt intacte și că experiența de șoferi îi ajută și după 80 de ani. Pentru a preveni accidentele în trafic, un județ din România oferă pensionarilor și grupurilor vulnerabile ochelari de vedere în mod gratuit”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Bătrânii vor să conducă până la 100 de ani

Domnul Paul are 81 de ani și ne prezintă cu mândrie mașina pe care încă o conduce.

Este doar una dintre cele pe care le-a condus în 35 de ani de șoferie. Chiar dacă vârsta își spune cuvântul, e convins să rămână la volan.
„Eu sunt de acord, care nu mai are reflexe... nu poți să mai ieși așa, în circulația de azi, să te pui cu ăștia tineri. Eu am experiență. Până în 2027 îmi expiră, dar eu sper să îl prelungesc.”, a spus domnul Paul.
Aceeași determinare o întâlnim și la domnul din imagini. Chiar dacă peste doi ani va împlini vârsta de 90 de ani, iar reflexele nu îi mai sunt atât de bine șlefuite, pensionarul se ambiționează să vină cu mașina în fiecare zi la piață.
„Eu știu să mă descurc... decât o dată am alunecat pe o piatră cubică în 60 de ani de când conduc... Conduc până la 100 și ceva de ani”, a spus pensionarul.

Mergem mai departe și constatăm că sunt extrem de mulți pensionari care au rămas șoferi. Între ei, și domnul Constantin, în vârstă de 71 de ani, care conduce însă numai pe timp de zi.
„- Toate concediile le-am făcut după 9 dimineața, am toată viziunea în față, nu alerg noaptea ca nebunul.

- Până când aveți de gând să conduceți?

- Când o să simt că mă lase ceva, o să las mașina și renunț”, a spus acesta.


Parlamentarii au în plan să modifice valabilitatea permiselor de conducere. Șoferii de peste 70 de ani ar trebui să și reînnoiască documentele odată la 5 ani, iar cei peste 80 de ani, odată la 2 ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Centre de transfuzie din țară, pline până la refuz. Recompensa de 280 de lei i-a motivat pe unii donatori

Până atunci însă, bătrânii sunt îndemnați să meargă la medic și să verifice dacă sunt apți de condus. Iar vederea bună e esențială in special pentru șoferi.
În Ilfov, de pildă, Consiliul Județean a demarat un proiect prin care bătrânii primesc consultații și ochelari în mod gratuit. O caravană dotată cu aparatură și medici oftalmologi se oprește în fiecare localitate.
Campania demarată anul trecut a reînceput săptămâna aceasta în toate localitățile din Ilfov.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si