Vârstincii nu caută cu orice preţ plimbările, deşi apropierea de alţi semeni le lipseşte.
Cu o mână tremurândă aşezată pe baston, rămân demni şi refuză să se plângă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

- Aşa cum se poate, trebuie să mă descurc!
- La cumpărături?
- Păi, cine să-mi dea să mănânc?!, spun pensionarii.
Puţin mai departe, găsim alt bâtrân care se odihneşte pe o bancă, în faţa unui magazin cu delicatese. A ieşit din casă doar pentru strictul necesar.
„N-am copii. Dacă aş avea, da. E greu că n-am copii. Uite-aşa, mă mişc eu mai greu, fac popasuri mai multe şi mă descurc”, spun bătrânii.

Cazuri multe de COVID la bătrâni, cei mai vulnerabili

Au putere să glumească și să zâmbească și atunci când vine vorba de purtatul măștii de protecție- care nu le lipsește.
„Dimineaţa e bună, ţine cald, nu răceşti!”, spun pensionarii.
Singuri în faţa greutăţilor, aceşti bâtrâni acceptă mai uşor decât tinerii că drumurile prin oraş trebuie făcute doar în situaţii care nu suportă amânare.


„Cred că n-am ieşit de vreo 3 zile. Şi acum merg până aici la piaţă, să-mi fac cumpărăturile, necesarul pentru încă 2-3 zile. Măcar de-ar da rezultate!”, spun bătrânii.
Aşa este: sacrificiile lor par să fie în van!
România a urcat fulgerător pe locul 3 în Europa în privința ratei de infectare. Din 100 de mii de persoane trecute de 65 de ani, mai bine de 100 sunt infectate.
Asta în condiţiile în care Centrul European pentru Controlul Bolilor spune că depăşirea pragului de 60 de cazuri reprezintă o o alertă extrem de gravă. De multe ore, chiar tinerii sunt cei care-i pun pe bătrâni în pericol.

La bătrâni sunt cazuri mai multe de COVID, dar nu prea s-ar vaccina

Rezolvarea e încă departe. Să ne gândim de pildă la un eventual vaccin: acesta nu e acceptat de prea mulţi. Pe stradă găsim două situaţii: nesiguranţa sau respingerea totală.
„Nu ştiu, rămâne de studiat. Să mă documentez şi după aia văd!
Nu sunt de acord! Nu sunt de acord!”, spun oamenii.
Un studiu internaţional confirmă această situaţie. 43 la sută din români resping vaccinul şi doar 29 la sută s-ar injecta fără să clipească. Cu o astfel de gândire- suntem printre ultimele ţări- departe chiar şi de media globală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si