Plânsul bietului prunc a îngrozit o țară întreagă și i-a făcut pe mulți să spună că preotul a fost brutal. Părinții îndoliați au cerut să fie pedepsit și au invocat, ca dovadă, imaginile surprinse în timpul ceremoniei- din spusele lor și ale martorilor, duhovnicul a scufundat nou-născutul cu fața în sus, chiar când plângea în hohote, în loc să-l țină invers- cum ar fi fost corect.

Părerile sugerau aproape în unanimitate o eroare în ritualul creștinesc.

Pe baza imaginilor grăitoare au vorbit și reprezentanții Bisericii. Înalții prelați au declarat că n-au de gând să modifice taina botezului din pricina unei erori singulare deși pe numele preotului, anchetatorii declanșaseră urmărirea penală.

Bebelușul mort la botez- legiștii răstoarnă totul

Acum însă- la câteva luni de la tragedie- autopsia răstoarnă totul: când nimeni nu se mai aștepta, legiștii anunță că bebelușul ar fi murit din altă cauză, nu din pricina botezului. În actul medical, vorbesc despre o pneumonie de care cel mic- născut prematur- suferea în tăcere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„El până în momentul botezului n-a avut temperatură, tuse sau alt simptom. Sub nicio formă, nu avea nicio problemă medicală”, spune tatăl micuțului.

Tatăl nu acceptă varianta legiștilor. În schimb, bănuiește altceva:

„Pe scurt, vorbim despre intervenția Bisericii Ortodoxe Române la Serviciului de Medicină Legală cu scopul de a măslui probele și pentru a nu fi afectată imaginea bisericii. Punct”, spune tatăl copilului.

Tatăl bebelușului mort la botez vrea să conteste raportul legiștilor

Am încercat să contactăm protopopiatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților însă n-am reușit să obținem un punct de vedere referitor la acuzații.

Mai departe, tatăl nou născutului mort după botez are de gând conteste raportul de expertiză și spune că va depune o plângere penală pe numele directorului de la Medicină Legală Suceava.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si