Bethleem, locul nașterii lui Iisus Hristos, aflat în Cisiordania ocupată de Israel, ar fi trebuit să fie plin de vizitatori în preajma Crăciunului. Dar anul acesta este aproape pustiu, arată CNN.

Citește și: VIDEO- Moș Crăciun și-a început aventura în jurul lumii pentru a-i încânta pe copii cu cele mai frumoase cadouri. Unde poate fi urmărit traseul bătrânelului cu barbă albă

Autoritățile locale au luat luna trecută decizia de a reduce festivitățile în solidaritate cu populația palestiniană, în timp ce lupte grele au avut loc între Israel și Hamas în Fâșia Gaza devastată de război.

Peste 20.000 de palestinieni au fost uciși în timpul ofensivei aeriene și terestre a Israelului, potrivit Ministerului Sănătății controlat de Hamas din Gaza și aproape 85% din populația totală a enclavei a fost strămutată.

Războiul a fost declanșat după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, în care cel puțin 1.200 de persoane au fost ucise și alte peste 240 de persoane luate ostatici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

bethleem israel

Scena Nașterii Domnului, printre ruine

[Sursa foto: Twitter]

Bethleem, acoperit de tristețe din cauza războiului din Gaza

Potrivit CNN, mulți locuitori din Bethleem au legături cu rude și prieteni din Gaza, iar un sentiment de tristețe domină orașul venerat de creștini drept locul de naștere al lui Isus Hristos.

Decoratiunile care împodobeau cândva cartierele orașului au fost eliminate. Paradele și sărbătorile religioase au fost anulate.

În centrul orașului Bethleem, tradiționalul brad enorm de Crăciun din Piața Manger este absent.

Bethleem, "oraș fantomă" în 2023

Locul de naștere biblic al lui Isus, în mod normal plin de viață, "semăna cu un oraș fantomă duminică, deoarece sărbătorile din Ajunul Crăciunului din Betleem au fost anulate din cauza războiului Israel-Hamas", scrie site-ul PBS.

Lipsesc luminile festive și bradul de Crăciun care împodobesc în mod obișnuit Piața Manger, precum și mulțimile de turiști străini și fanfarele de tineret care se adună în orașul din Cisiordania în fiecare an pentru a marca Nașterea Domnului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Zeci de forțe de securitate palestiniene au patrulat în piața goală.

„Anul acesta, fără pomul de Crăciun și fără lumini, este doar întuneric”, a spus John Vinh, un călugăr franciscan din Vietnam care locuiește la Ierusalim de șase ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si