La primele ore ale dimineții, când termometrele nu indică mai mult de un grad celsius, bucureștenii și-au luat bicicletele și au plecat la muncă, doar să mai economisească banii de motorină. Ștefan este unul dintre ei și ne spune că, mai nou, folosește mai mult bicicleta decât mașina.

"Cred că bicicleta poate fi folosită în oraș pentru a te deplasa oriunde. Diferența o face să ai un echipament bun: o geacă anti vânt, niște mănuși bune."



Iar ca el sunt mulți alții care se gândesc și la costuri, și la timpul petrecut în trafic.

Mersul pe două roți, o alternativă mai ieftină

"Și fără creșterea de prețuri clar este un mod mult mai econom. Adică nu are reparații foarte scumpe, nu trebuie să bagi bani zilnic în combustibil", ne-a spus un bărbat din Capitală.

Citeste si: A inventat bicicleta pentru iarnă

Mulți și-au cumpărat chiar și trotinete electrice.

"Păi am trotineta de 3 săptămâni, am dat 700 de lei pe ea. Pot să zic că am scutit cel puțin 300 de lei pe motorină în 3 săptămâni."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Anunț pentru posesorii de trotinete electrice: vor fi obligați să aibă poliță de asigurare

Pentru alții, mersul pe două roți a devenit chiar un stil de viață.

Magazinele de biciclete au înregistrat creșteri ale vânzărilor

Magazinele de biciclete au înregistrat deja creșteri de vânzări și se așteaptă chiar la o explozie, având în vedere că vine și căldura.

Modelele și variantele de biciclete sunt diverse, de la cele clasice, la cele electrice, cu asistare la pedalare.

Citeste si: Asigurări obligatorii pentru trotinete

În ultimele săptămâni, prețul carburanților a crescut din ce în ce mai mult. În urma unui zvon lansat săptămâna trecută, în toată țara oamenii au stat la cozi kilometrice pentru a își putea alimenta mașinile.

Citeste si: Klaus Iohannis a vorbit despre cozile de la benzinării: „O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false”

Astăzi, prețul combustibilului în multe locuri depășește 8 lei pe litru. Asta înseamnă că pentru un plin la mașină, oamenii ar trebui să scoată din buzunar aproape dublu față de ianuarie 2020, cu 2 luni înainte de pandemie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si