Ușor sărați și la preț relativ mic, biscuiții care au declanșat alerta europeană sunt printre cei mai bine vânduți dovadă că se găsesc peste tot- și-n marile magazine, și-n cele de cartier. Unul dintre loturile cu probleme a fost descoperit abia după ce miile de pungi au ajuns la raft. Responsabili de sănătatea noastră, reprezentanții Autorității Naționale pentru Siguranța Alimentelor ne cer maximă prudență.

Biscuiți retrași de la vânzare în România. Sunt presărați cu semine de susan toxic

„Daca ati apucat sa cumparati acest tip de biscuiti, verificati inscriptia de pe punga, ca sa vedeti daca fac parte din lotul cu probleme. In cazul in care ati nimerit un produs vizat de alertă, specialistii va indeamna sa il inapoiati urgent comerciantului pentru ca va poate face rau”, relatează corespondentul Kanal D la Galați, Iuliana Basalic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe gustările crocante, producătorul a presărat susan despre care autoritățile spun că este toxic. Potrivit analizelor în baza cărora a fost declanșată alerta, semințele conțin oxid de etilenă peste limita admisă. Consumată constant și pe termen lung, substanța ne poate aduce grave probleme de sănătate.

Alertă alimentară europeană pentru biscuiții cu susan toxic

„În mod special el este utilizat ca pesticid. Dacă vorbim de pesticid înseamnă că sunt anumite ingrediente contaminate pe care le putem regăsi în componența anumitor produse alimentare, introdus într-un produs alimentar, se va regăsi într-o anumită cantitate.

E clar că vorbim de anumite efecte secundare nocive, dar numai atunci când aceste cantități sunt depășite în organismul nostru”, spun specialiștii.

Alerta vine la doar câteva săptămâni după ce autoritățile au retras de la vânzare- din același motiv- un lot de minicheesburgeri. Toate produsele neconforme au fost distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si