Broșura despre vaccinul gratuit, voluntar și sigur- distribuită către toate parohiile din țară este pentru săteni ca o carte în limba chineză. Lucrarea tipărită conține 18 file, dar este scrisă în termeni prea complicați, se plâng bătrânii, care așteaptă acum ca preoții să-i lămurească dacă e indicat sau nu să se vaccineze.

Viorica de exemplu, a înțeles că e indicat să se vaccineze, dar nu a găsit pe nimeni care să-i explice de ce.

Fruntea i se încruntă, iar ochii i se fac mici- semn ca termenii din carte sunt peste puterea ei de înțelegere.

- Ce înțelegeți?

- Păi am făcut medicina?? Domnișoară, ce să înțeleg, cred că e bun, ce să mai, spune femeia.

Enoriașilor le vor fi distribuite broșuri despre vaccinare. Le vor găsi și la biserici

Mergem mai departe și întâlnim aceeași problemă. Termenii științifici îi fac pe săteni să ne întrebe de 2 ori ce am vrut să spunem.

- Știți ce înseamnă ARN?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- ADN, da

- Dar arn mesager?

- Ați fi capabil să citiți singur această broșură și să înțelegeți ce este vaccinul?

- Nu, deci nu ne ajută cu absolut nimic, spun oamenii.

Neîncrederea enoriașilor în broșuri este spulberată de preoți

Speranța localnicilor rămâne încrederea în preoți. Daniel Necula, paroh în Sătuc, județul Buzău, și-a descărcat broșura de pe internet si promite ca le-o va traduce enoriasilor pe intelesul lor.

„Aceasta brosura are rolul de a ne informa. Oamenii stiu ca au mare incredere in biserica si in preoti si atunci e bine sa ii indemnam sa asculte de specialisti si de medicii de familie in primul rand”, spune preotul.

Ideea ca preoții să fie cei care duc vestea imunizării între enoriași vine după ce mai multe sondaje de la sfârșitul lunii au arătat că peste 70% dintre români au cea mai mare încredere în Biserică, și abia apoi în celelalte instituții ale statului.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si