Zeci de mașini au rămas blocate marți seară pe DN 66A- tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ) din cauza fenomenelor hidrometeorologice prognozate în intervalul 7.00- 21.00. La intervenție au participat mai multe echipe de salvamontiști, dar și un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeș.

Mașini blocate din cauza fenomenelor hidrometeorologice. Intervenție de amploare a salvamontiștilor din trei județe

Autoritățile au transmis că: „În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate astăzi, în intervalul 07.00- 21.00, elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeș a executat o misiune de căutare pe DN 66A- tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme.

Citește și: Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident rutier în Gorj. Printre victime se află și un copil în vârstă de un an

Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane.

Facem precizarea că zona este una fără semnal GSM, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: O mașină de peste 15.000 de euro furată din Elveția, a fost găsită de polițiștii de Frontieră în Iași

În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a rămas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale”.

Citește și: Mai mulți oameni aflați într-o stație STB, din Capitală, la un pas să fie spulberați de o mașină

Mai multe autoturisme au fost avariate. O persoană a fost transportată la spital

Echipajele de salvamontiști din trei județe (Hunedoara, Caraș, Gorj) au ajuns la fața locului și au făcut primele evaluări ale situației. Din cauza lipsei de informații corecte și actuale, convoiul de mașini s-a deplasat după GPS-ul dat de organizatori, intrând astfel pe un drum închis circulației publice și nesemnalizat. 

Citește și: Incendiu la locomotiva unui tren care transporta 19 vagoane cu țiței în Sălaj. Focul a fost lichidat

Mai multe autoturisme și-au spart băile de ulei și tobele de eșapament în urma incidentului. 

Coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri așteptând indicațiile organizatorilor, care, nu puteau fi transmise din cauza lipsei semnalului telefonic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un adolescent de 17 ani a fost spulberat de o mașină de raliu în Drobeta-Turnu Severin. Care este starea lui în aceste momente?

La acțiune, alături de polițiștii și personalul ISU, salvamontiștii au discutat cu toți șoferii și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zone către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.

Citește și: Accident rutier cu șase victime, printre care și doi copii

În același timp, au existat câteva intervenții medicale pentru plăgi sau traumatisme, rezultate fără legătură cu evenimentul. Două persoane au avut nevoie de prim ajutor din partea Salvamont Gorj, iar o persoană a fost preluată de o ambulanță SMURD din cauză că prezenta o stare de epuizare psihică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si