Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Blocați în aeroportul din Munchen din cauza ploii înghețate. Pasagerii sunt în culmea disperării

Este a cincea zi în care mai mulți pasageri sunt încă blocați pe aeroportul din Munchen. Din cauza ploii înghețate care s-a abătut asupra orașului, oamenii, printre care și români, sunt nevoiți să aștepte.

Maria Stiuca,

Bavaria blocată de ploaia înghețată și ninsori [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„După ninsorile de cod roșu care au paralizat traficul, orașul german München a fost lovit de ploaia înghețată. Al doilea cel mai mare aeroport german a rămas închis și în această dimineață, spre disperarea pasagerilor. Pentru cei blocați pe aeroport a însemnat a 5-a zi de chin. Așa că oamenii, între care și mulți români, s-au descurcat cum au putut ca să ajungă la destinație”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Pasageri blocați pe aeroporturi în Germania din cauza ploii înghețate

Ploaia înghețată care a urmat codului roșu de viscol din Bavaria a închis din nou zborurile din München. Activitatea pe al doilea cel mai mare aeroport german a fost paralizată azi-dimineață din cauza condițiilor meteo severe.


Românii, împreună cu pasagerii care așteaptă de câteva zile zborul spre destinația dorită, s-au descurcat cum au putut.
„Am părăsit Münchenul dar nu pe calea aerului, ci am luat un autostop spre Stuttgart. Autobuzele nu prea circulă, nici trenurile nu circulă. Tot aeroportul din München a colapsat, e de demisie. Ca mine cred ca sunt o mie de persoane, nu numai români”, a explicat Alexandru Olteanu, un român aflat în această situație.

Alexandru Olteanu a stat blocat pe aeroport de joia trecută, când a început ninsoarea.
Avioanele cantonate la sol au trebuit degivrate, iar autoritățile aeroportului estimau că majoritatea zborurilor ar trebui anulate pe parcursul întregii zile pentru siguranța pasagerilor. Este a doua oară într-o săptămână când cursele aeriene sunt date peste cap în München. Autoritățile au anunțat că 1.500 de pasageri au fost afectați.

Citește și: VIDEO- Zboruri paralizate în Germania din cauza viscolului. Unii pasageri au dormit pe banda de bagaje

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Munții de zăpadă nu au mai crescut, dar în locul ninsorii cum nu a mai pomenit în Germania de 90 de ani, a venit ploaia înghețată.

Pentru pietoni a fost imposibil să se țină pe picioare.
Fenomenele meteo periculoase au făcut și victime. Doi oameni au murit în Bavaria Superioară într-un accident rutier petrecut pe autostrada înghețată. Întârzieri semnificative și anulări s-au înregistrat și în mersul trenurilor. Doar în zona München, 80 de curse feroviare au fost anulate. Autoritățile au anunțat că probleme vor fi și mâine. În plus, au reînnoit recomandările ca oamenii să nu se deplaseze decât după ce se informează în prealabil asupra programului mijloacelor de transport.
Meteorologii germani au anunțat că riscul de polei este ridicat și în următoarele zile.
Ploaia înghețată le-a dat de furcă și britanicilor din Newcastle. Toți cei care au traversat râul Tyne între cartierul artistic Gateshead de pe malul de sud și zona de nord a orașului, au căzut sau alunecat pe stratul pe gheață.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI