In articol:
Afectați sunt cei care nu au multă treabă la locul de muncă și astfel devin plictisiți și dezinteresați. Cei mai mulți angajați se refugiază în internet și astfel, din cele 8 ore de muncă, cel puțin două le petrec online, în scopuri personale, arată un studiu recent.
Boala de la locul de muncă
Boreout, boala plictiselii acute la muncă, apare în cazul angajaților care nu sunt suficient de motivați la job sau care nu au suficient de lucru. Spre deosebire de burnout, care se manifesta prin epuizare cauzată de munca în exces şi stres, bore-out presupune instalarea unei lipse de interes pentru orice domeniu.
Andreea, până de curând, nu își mai găsea motivația la locul de muncă.
Citește și: VIDEO- Muncitori asiatici stabiliți în România. Sri Lanka a devenit locația de vacanță
Simțeam că productivitatea mea la locul de muncă scade. Faptul că nu am avut sarcini noi de îndeplinit pe o perioadă lungă m-a făcut să simt o plicitseală accentuată. Simt că trece timpul foarte greu atunci când nu am activitate sau ceva de făcut și de abia aștept să termin ziua sau să vină o zi în care să primesc o activitate. Dacă nu am mintea ocupată, simt că înnebunesc,
Apare sentimentul ăla ca și cum ar fi la închisoare. Trebuie să stau aici, sunt obligat, dar nu am niciun scop MUSCĂ Chiar devine mult mai gravă si poate sa ducă la turbulente emoționale, anxietate severă, a declarat un psihoterapeut.
Angajații fără motivație la serviciu ajung să se refugieze tot mai mult în Internet.
O parte dintre angajații afectați de bore out își fac de lucru cu alte activități decât cele pentru care angajatorul îi plătește.
Efectul bore-outului este cyberloafing-ul care este timpul pe care oamenii, în loc să lucreze, îl petrec pe internet. Ne refugiem în internet în primul rand din cauza notificărilor care au devenit tot mai atractive, mai colorate, personalizate, a declarat un expert în social-media.
Sindromul bore-out este și motivul pentru care angajatorii iau în calcul fie să ofere activităţi relaxante la locul de muncă, fie să reducă săptămâna de lucru la patru zile.
Cercetările specialiștilor arată că persoanele cu sindrom boreout sunt de 2-3 ori mai expuse riscului de deces din cauze cardiovasculare.