Ultimele zile au adus diferențe termice chiar și de 20 de grade. Schimbările bruște ale vremii se văd și în spitale, unde apar tot mai multe cazuri de viroze și pneumonii. Adaptarea este dificilă, spun medicii. Organismul uman are nevoie de cel puțin 10 zile pentru a se obișnui cu scăderea temperaturii, a transmis Simona Pătruleasa.

Bolnavi din cauza stresului termic

Caruselul temperaturilor: de asta am avut parte în noiembrie, ultima lună de toamnă, dar și în primele zile de iarnă.



Temperaturile medii, abaterea mediilor a fost de 14, chiar 15 grade. Luna decembrie a debutat cu temperaturi foarte mari, urmate apoi de o răcire foarte abruptă, a declarat Silvia Barbu, meteorolog

La sfârșitul lunii noiembrie, în Timișoara se înregistrau minime de minus 6 grade. Pe întâi decembrie, maximele au urcat la 19 grade. Astăzi s-au prăbușit din nou și s-au înregistrat temperaturi negative. Iar situația se repetă în mare parte din țară.

Corpul nu se adaptează, e foarte mult. Dureri de cap, amețeli, a spus un trecător.

Destul de greu pentru că avem o vârstă și oasele sunt afectate. Diferența asta bruscă de la o temperatură ridicată la una așa coborâtă e cumplită, a spus alt trecător.

Schimbările bruște sunt greu de suportat inclusiv pentru animalele de companie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fluctuațiile sunt destul de mari nu mai știi cum să reacționezi, te îmbraci gros subțire, probabil de asta apar și multe viroze, a spus un proprietar animal de companie.

Temperaturile au scăzut și ea fără 2 haine tremura, el mai rezistă, dar nu îl scot fără haină pe el, a

spus un proprietar animal de companie.

În momentul în care apare o scădere  brusca de temperatură, undeva la 4 grade Celsius, organismul se adaptează în 10- 12 zile, a declarat Andra Trusculescu, medic primar pneumolog.

Imunitatea este afectată, iar numărul de viroze și pneumonii crește. Descoperim dovada într-un spital din Timișoara.

- Cu ce afecțiune ați ajuns la spital?

- Răcirea plămânului.

- Credeți că afectează diferența de temperatură?

- Da, de un timp se schimbă, azi așa, mâine asa... de aia venim la spital, a spus Gheorghe Zadarainia, pacient.

Pe sistemul cardio vascular apare acea vasocanstricție, strângerea vaselor din periferie și creșterea tensiunii arteriale, precum pe partea de respirator crește riscul agravării bolilor respiratorii, a declarat Andra Trusculescu, medic primar pneumolog.

Anul 2023 ar putea deveni cel mai călduros din istorie. Iar situația ar putea fi identică și în România, spun meteorologii!

Citește și: VIDEO- Schimbările bruște ale vremii vin cu viroze și pneumonii. Tot mai mulți pacienți se prezintă la spital


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: