Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Bolnavii de inimă, tratați cu muzică. Un spital din România a introdus și acest tip de terapie pentru pacienți, iar rezultatele se văd

Spitalul de Recuperare din Iași a introdus în programele de recuperare cardiovasculară și meloterapia. Cum se simt pacienții în urma acestei terapii?

Redactia Stirile Kanal D,

Bolnavii de inimă, tratați cu muzică [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Concertele de Mozart sau Bach fac bine inimii. O spun medicii care au introdus în programele de recuperare cardiovasculară și meloterapia. Spitalul de Recuperare din Iași este singurul din țară care, de doi ani, a introdus și acest tip de terapie pentru bolnavii de inimă, iar rezultatele se văd. Pacienții care au ascultat muzică ambientală sau clasică au o evoluție chiar și cu 30 la sută mai bună decât cei care n-au făcut-o, a transmis Simona Pătruleasa. 

Bolnavii de inimă, tratați cu muzică

Gabriel are 56 de ani și a suferit recent un infarct, apoi o operație la inimă. Este internat în Spitalul de Recuperare de câteva zile și spune că începe deja să se simtă mai bine.

,,A fost o surpriză pentru mine cu melodiile lente și sunt foarte mulțumit.  Sunt adeptul la relaxarea prin muzica clasică sau lentă. Chiar nu mă așteptam să găsesc această terapie. E un pic de relaxare și uitarea tuturor grijilor, în primul rând  și probabil scăderea stresului'', a spus Gabriel. 

Timp de o oră, în fiecare zi, programul tv din clinica de recuperare cardiovasculară a Spitalului de Recuperare din Iași este întrerupt de muzica ambientală sau clasică.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Cele mai comune tipuri de litiază

Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că muzica clasică ajută la reglarea ritmului cardiac și la scăderea tensiunii arteriale.

Muzica ambientală sau clasică se aude la televizoare câte o oră în fiecare zi, o terapie cate vine în completarea programelor de kinetoterapie, nutriție și psihoterapie. Muzica este antidotul pentru stres, spun medicii, și astfel ajută bolnavii să se recupereze mai repede.

Prof.Dr. Florin Mitu, Șef Clinică de Recuperare Cardiovasculară, Spitalul de Recuperare Iași- Noi avem deja mulți pacienți care au fost în aceste programe și continuă programele și în ambulatoriu și vin cu parametri clinici și hemodinamici decât pacienții care nu au fost în aceste programe, evoluția lor este cu 20-30% mai bună.

Sunt anumiți compozitori care sunt cunoscuți că au efect de relaxare, de liniștire, muzica din concerte de Bach, Mozart, Schumann.

Anual, cele mai multe decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, aproximativ 60% cu mult peste media din Europa care este de 37%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI