Cu o felie de salam, o bucăţică de unt şi un ceai, așa încep ziua bolnavii diagnosticaţi cu covid-19, în vreme ce-n fotografiile făcute din carantină vedem măsline, brânză, roşii sau salată de icre.

E clar că e loc de mai bine oriunde, însă autorităţile ar trebui să conștientizeze că-n spitale 10 lei pe zi nu pot acoperi hrana unui pacient. Prin comparaţie, pentru cei carantinaţi, suma alocată e de şapte ori mai mare.

Citeste si: Coronavirus ucide fără milă- 786 de persoane au murit în Regatul Unit într-o zi

Cei diagnosticaţi cu covid 19 şi internaţi în spitale nu au parte nici de roşii, nici de salată de icre sau... somon. La secția de boli infecțioase a Spitalului din Piatra Neamţ, de pildă, un bolnav a primit la micul dejun o felie de salam, un unt minuscul, 2 felii de pâine și un ceai. Nici prânzul nu e mai bogat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Asta în condițiile în care bolnavii primesc tratament antiviral luat de pacienții cu hiv, un tratament destul de puternic care necesită o alimentație consistentă și sănătoasă, după cum recomandă medicii. După ce imaginile de aici au stârnit revoltă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ s-a dus val vârtej în inspecţie şi i-a luat la rost pe manager și pe angajați.

Citeste si: Încă un spital din România ar putea avea conducere militară. Tătaru: „ O să ne gândim la management militar”

În cele din urmă, conducerea spitalului a decis să schimbe meniul, iar banii necesari în plus- ar urma să fie plătiţi de Consiliul Judeţean.

În restul spitalelor rămâne cum e stabilit prin lege: 10 lei pe zi e suma alocată pentru mâncarea unui bolnav internat în spital, sau 16 lei dacă vorbim de pacienţii infectaţi cu virusul HIV- care au acelaşi tratament ca cei cu covid 19.

Citeste si: Al optulea județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie

La spitalul de Boli Infecţioase din Iasi, unde sunt internati 92 de astfel de pacienţi, conducerea a semnat un contract cu o firmă de catering care aduce mâncarea. E aceeaşi firmă care distribuie şi unui centru de carantină.

Pentru cei aflaţi în carantină, bugetul e altul, stabilit prin ordonanţă de urgenţă. Adică, 70 de lei pe zi per om carantinat, sumă care include hrana şi apa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si