Cu toate că cetina de brad- veșnic verde- are o aromă ce poate fi pe bună dreptate terapie curată, multă lume habar nu are ce pericole ascunde atunci când pomul este adus în casă.
DR. OVIDIU PENEȘ, medic generalist: Sunt o serie întreagă de bacterii care se află pe suprafața lor, dar mai ales ciuperci și mucegaiuri. Odată ajunși cu ei la căldură în casă, aceștia se multiplică exponențial.
Chiar dacă cei mai mulți dintre oamenii cu care am vorbit ne-au spus că vor opta pentru bradul artificial, medicii ne avertizează că cel natural este de preferat, având mai puține efecte nocive pentru sănătate.
Citeste si: VIDEO| Atmosfera de basm, specifică sărbătorilor iernii, a cuprins toată ţara
Și asta pentru că plasticul din care sunt făcuți brazii artificiali ar putea contine urme de plumb, un metal greu care poate patrunde in corp direct prin piele.
O familie din Cluj a inteles necesitatea unor produse de calitate, asadar a dezvoltat o afacere cu brazi artificiali din materiale prietenoase cu mediul. Clientii pot aduce la schimb un brad vechi.
Proiectul a inceput in Maramures, acolo unde taierile ilegale de brazi reprezinta o reala problema in fiecare an. Tinerii s-au mutat apoi la Cluj au dezvoltat campania de sarbatoare, iar acum oamenii din intreaga tara au acces la brazii artificiali prin intermediul unui magazin online.
Brazii artificiali de calitate trebuie sa fie ignifugi, iar cei care ii comercializeaza trebuie sa aiba toate certificarile europene.
Citeste si: VIDEO| Cum arată, anul acesta, bradul de Crăciun de la Casa Albă