”Mergeam spre casă după ce am luat cina și am văzut un brad uriaș pe stradă și am zis că trebuie să mergem să îl vedem, așa că l-am urmărit. Cum este? Este uriaș, nu am mai văzut niciodată așa ceva. Nu am mai văzut un brad natural atât de mare!”, a spus un cetățean.

Bradul din Piața Sfatului cântărește 7 tone

Bradul de Crăciun din Piața Sfatului a atras atenția chiar și fără decorațiuni. Operațiunea de montare a fost una complexă. Bradul are 7 tone iar angajații de la Regia Pădurilor s-au

chinuit zeci de minute, chit că au avut la dispoziție și o macara. Privite de sus, imaginile sunt impresionante.

Citeste si: Grinch a furat luminițele de sărbători

În fiecare an, bradul care ajunge aici în Piața Sfatului are o poveste specială. Acesta este un molid de pășune care are 53 de ani și a fost adus de aici de aproape dintr-o pădure din Poiana Brașov. Are 26 de metri înălțime și este cu 2 metri mai mare față de cel de anul trecut, însă este mult mai tânăr față de cel din 2020 care avea 70 de ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nici vorbă de vreo risipă în aceste imagini, ne asigură pădurarii.

”Deja începuse să aibă un pic de putregai la rădăcină. Este locul și momentul potrivit pentru el pentru a împodobi Brașovul.”, Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Brașov.

Brad de Crăciun 

Citeste si: Luminițe românești- de lux sau de sărăcie

Operațiunea din Piața Sfatului a fost urmărită cu sufletul la gură de brașoveni și de turiști

”Mi se pare mult mai mare decât anii trecuți și chiar mult mai des.”, ”Impresionant, da și îmi place că s-au organizat frumos.”, au spus trecătorii.

Alți 12 brazi vor fi împodobiți în cartierele din Brașov, pentru prima dată, iar în această perioadă se montează și ornamentele stradale. 1,2 milioane de lei costă înfrumusețarea orașului pentru sărbători. Aviz turiștilor: luminițele vor fi aprinse pe 29 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si