Peste 300 de kilograme de hârtie și 4 ani! De asta a fost nevoie pentru ca un brad înalt de 4 metri să fie aproape de intrarea în Cartea Recordurilor. Decorațiunea este realizată din hârtie reciclată și este lucrarea unor studenți din Craiova. Aceștia l-au construit sută la sută cu ajutorul matematicii, bazându-se pe formule și calcule artimetice, a transmis Cristina Dorobanțu.

Bradul din hârtie reciclată

Așa arată cel mai înalt brad din țară, de tip origami, construit in mare parte din hârtie reciclată. Bradul are o înălțime de peste 4 metri si multiple nuanțe de verde. Studenții facultății de Matematica din Craiova s-au străduit timp de 4 ani sa il finalizeze si s-au bazat exclusiv pe calcule matematice complexe.

Ele trebuie băgate în locuri diferite. Vedeți? Și se îmbină foarte frumos. Doar că, de cele mai multe ori, greșeala apărea când se îmbină în aceeași piesă, pot să zic. Și imaginați-vă că, la un rând sau două este foarte ușor să găsești greșeala. Dar când sunt 40-50 de rânduri, nu mai este chiar atât de ușor, a declarat un realizator de brazi din hârtie.

Decorațiunea conține aproximativ 300 de mii de elemente, iar asamblarea ei nu a fost deloc o muncă ușoară.



Toată facultatea, în special, persoanele de la construcții, au lucrat la asamblarea brăduțului. Am venit de dimineața de la 9 și am plecat seara, la 9, a declarat Bianca Paidel, studentă.

S ă ajungem în cartea recordurilor, sperăm, pentru asta am optat. Am optat să candidăm atât pentru înălțimea bradului, cât și pentru numărul de elemente. Noi suntem siguri că vom intra, am depășit recordul actual care este de doi metri și un pic,
a declarat Cameila Trancă, studentă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A fost nevoie de 200 de tineri pentru ca lucrarea sa fie finalizata. Mândri de munca lor, la finalul celor 4 ani de strădanii, studenții au expus zilele acestea bradul, chiar in incinta facultății la care studiaza.In plus, ei au făcut deja demersuri pentru ca minunăția de brad din hârtie reciclata sa fie înscris in Cartea Recordurilor.

Acest element, ce vedeți aici, este o rozetă. Noi i-am pus această denumire. Pentru că nu există un brad ca acesta, este unicat în lum e, a declarat Ludmila Pass, profesoară inițiatoare.

Planul pe termen lung al tinerilor studenți este ca an de an să adauge bradului alte noi elemente, până când acesta va fi atât de înalt încât nu va mai avea loc pe holurile facultății.

Citește și: VIDEO- Românii, rivali cu străinii în decorurile de Crăciun. Unii au investit și zeci de mii de euro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si