In articol:
Străinii au început să ne viziteze din nou țara, fără teama de restricții, iar legenda contelui Dracula atrage turiști ca un magnet.
Vizitatorii străini au revenit în România
Înainte de pandemie, majoritatea turiștilor care veneau la Castelul Bran erau străini.
Alexandru Prișcu, director castelul Bran: "În 2020 scăderea a fost bruscă, a fost vorba de o prăbușire, turiștii străini au fost aproape inexistenți. În 2021 procentele s-au reglat ușor. Aveam turiști români undeva spre 60%, iar de anul acesta turiștii străini trec ușor de jumătate și revenim astfel pe trendul pe care eram obișnuiți până în 2019."
Citeste si: Anunț de ultimă oră al meteorologilor! Când scăpăm de caniculă
Bucuroși de oaspeții din străinătate sunt și micii comercianți care își vând produsele la poalele castelului Bran.
Citeste si: 10 destinații din România pentru concediul de vară
Turiștii din afara României nu pleacă din zonă fără să cumpere suveniruri sau preparate tradiționale românești. Însă cel mai mare succes îl au tarabele cu mâncare gătită unde gurmanzii pot savura tochitură de berbecuț, frigărui, friptură, cârnăciori sau murături.
Tarife de cazare
Hotelurile și pensiunile din Bran încep și ele să se umple de oaspeți din străinătate. Mulți caută locuri de cazare inedite, iar o locație preferată de turiști este acest complex cu cabane în stil scandinav. Cele 3 căsuțe care pot fi închiriate sunt amplasate în mijlocul naturii, iar condițiile din interior sunt demne de un hotel de lux.
Citeste si: Pasagerii vor avea dreptul să ceară compensații pentru un zbor anulat. Care este suma pe care o pot cere
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Alertă în România. O bacterie periculoasă circulă pe plajele din țară, iar apa a fost contaminată
Tariful pentru o noapte de cazare pornește de la 700 de lei, iar într-o cabană se pot caza cel mult patru persoane. Gradul de ocupare se apropie de 100%, iar rezervările sunt făcute deja cu câteva luni în avans.