"Fenomenul bucătăriilor-fantomă care se pretind restaurante în toată regula a inundat aplicațiile de delivery din țara noastră. Concret, este vorba despre localurile care fac doar livrări prin platforme și nu au locații fizice de unde să poți merge să cumperi. Problema este că unele dintre spațiile respective nu dețin avize sanitare", a transmis Cristian Sabbagh.

Bucătării-fantomă în locul restaurantelor

Este realitatea în care aplicațiile de delivery sunt asaltate de așa-zisele bucătării fantome.

Andrei a făcut un experiment și a povestit pas cu pas cum a reușit să apară pe mai multe platforme de livrare, deși el nu deține un spațiu autorizat pentru o astfel de afacere.

"Mi-am deschis o firmă cu un cod CAEN de curierat și de acolo mi-am făcut un meniu, am luat un șablon de pe internet, am găsit niște produse ready-to-eat: pizza congelată, paste care se fierb în 2 minute și sunt gata cu tot cu feeling-ul de dinăuntru. Și am făcut un meniu din ele, niște poze de produs, mi-am trimis datele firmei, meniul și am fost acceptat de aceste platforme", a declarat Andrei Petroff, creator de conținut.

În spatele acestor bucătării nu există altceva decât un nume și un logo. Avizele sanitare nu sunt verificate de nimeni. Practic, controlul calității produsului dar și al igienei din astfel de spații, lipsește cu desăvârșire.

"Nu mi s-a cerut niciun fel de autorizație, nici de la DSP, DSV, de unde ar trebui să primească cineva autorizație sau să verifice că eu am un cod CAEN de restaurant,

pur și simplu m-au acceptat ca pe un băiat de pe stradă care livrează mâncare, fără să verifice că locația mea există sau ar trebui să prepare mâncare", a declarat Andrei Petroff, creator de conținut.

Întrebat dacă Pizzeria menționată funcționează în termeni legali, Mugur Mihăescu, om de televiziune și actual candidat la europarlamentare este convins că numele său apare ca o răzbunare politică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Singura mea reacție este următoarea nu sunt șantajabil. În țara asta există legi. Legile dacă sunt respectate sunt ok. Nu sunt ale mele, am avut ceva la ele, am început prima dată dar pe urmă nu mai am legătură cu ele", a declarat Mugur Mihăescu.

Reprezentanţii platformelor spun că oricine se poate înscrie pe aplicaţii, câtă vreme legea nu îi obligă să prezinte vreun document. Aşa că site-urile se bazează pe buna credinţă a celor care încarcă actele și fotografiile.

Președintele ANPC susține că există, totuși, un ordin prin care firmele care își derulează activitatea online trebuie să își afișeze în spațiul virtual autorizația de funcționare.

"Măcar în felul acesta consumatorul va putea vedea: are sau n-are autorizație. Dacă este în garaj, cu siguranță nu are autorizație, ci eventual binecuvântarea bunicii sau a celui căruia îi poate mulțumi că a primit garajul", a declarat un reprezentant ANPC.

Deocamdată, ordinul este în perioada de implementare, iar firmele nu pot fi amendate dacă nu își publică autorizația de funcționare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Anamaria Botezatu, artista pasionată de gastronomie. Cântăreața iubește să petreacă timp în bucătărie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si