Dansul calusarilor și bucatele tradiționale oltenești i-au incantat pe cei care s-au plimbat ieri prin Dumbrava Sibiului. Ciorba de loboda, mancarea de muraturi cu carne de porc si painea coapta la test au facut deliciul pofticiosilor.

„In principiu sunt legume radacinoase, la final dupa ce se calesc se pune loboda, se pune zeama de corcoduse care este acra si se pun oua.

La noi in Oltenia spunem ca dregem oala, dar de fapt ouale se pun in ciorba reci. Aceasta este painea in țest, iar acestea sunt turtite, azime”, spun cei care gătesc.

Dumbrava Sibiului- un loc cu bucate delicioase și tradiționale pentru pofticioși

Vizitatorii au fost incantati, iar pofticiosii nu s-au lasat prea mult asteptati.

„Nu m-am asteptat, chiar a fost o supriza cand am intrat la poarta. Amintiri frumoase, ceva inedit, extraordinar, mai vedem si alte zone din tara, foarte fain, foarte fain. Mancarea e foarte buna. E prima data cand jung aici si mi se pare foarte ok, am venit pentru ca imi place foarte mult e foarte gustoasa. Tochitura de muraturi cu carne”, mărturisește un gurmand.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Aici in acest spatiu intins pe o suprafata de 96 de hectare avem un conglomerat etnografic unde sunt prezente momente si monumente din toate zonele istorice ale Romaniei. Astazi ne-m gandit ca in acest spatiu multietnic si multicultural sa dezbatem pe viu tot ce inseamn traditiile din pitoreasca zona a Olteniei”, spun gazdele.

Dumbrava Sibiului, un loc magic pentru turiști

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este in topul locurilor preferate de turistii care ajung in inima Transilvaniei.

Atmosfera de aici fascineaza vizitatorii care descopera pe aleile ascunse in padure o adevarata oaza de relaxare.

Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului este al doilea ca marime din lume, a fost notat cu 3 stele in ghidul Michelin 2019 si atrage turisti din toate colturile lumii.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si