Se împlinește o lună, o lună de când primul român primea diagnosticul teribil de COVID-19, exact 30 de zile a rezistat și Victor Costache, ministrul Sănătății, în gestionarea acestui război sanitar.

Citeste si: China a închis graniţele pentru străini, după ce numărul celor infectaţi de coronavirus la nivel global a ajuns la 500.000

El pleacă pentru a-i face loc secretarului de stat Nelu Tătaru, care s-a întors urgent de la Suceava unde a văzut o Românie băgată în spaimă.

Spunea într-un interviu exclusiv că, dacă nu facem ceva urgent, acolo o să fie un fel de Lombardia a României.

De ce a plecat ministrul Costache, care sunt dedesubturile? O declarație cel puțin nefericită care i-a înfuriat pe premier și președinte. Promitea în prime-time la televiziune vaccinarea a peste 1.500.000 de bucureșteni, toți de-a valma.

Citeste si: Statul cu 385 de decese din cauza coronavirus

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O inepție, arătată negru pe alb de cifre. Și dacă am testa la capacitate maximă de 2000 pe zi, ne-ar lua 1000 de zile, adică 3 ani.

Ruptura dintre Costache şi Orban s-a produs joi seară, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat, într-un interviu pentru Adevărul, că vor fi testaţi toţi bucureştenii, deci milioane de oameni, în condiţiile în care, la Suceava, nu au fost suficiente teste pentru medicii

infectaţi. Costache a făcut anunţul fără să discute înainte cu premierul.

România poate evita un scenariu similar cu cel din Italia, unde numărul cazurilor și deceselor din cauza Covid-19 a explodat într-o perioadă scurtă de timp. Sunt însă două condiții: oamenii trebuie să fie responsabili și să-și limiteze cât mi mult deplasările pe de o parte, iar pe de altă parte, e nevoie în eficiență în ceea ce privește capacitatea de testare, vizând persoanele cu cele mai mari riscuri de infectare.

Citeste si: Guvernul, dezbatere privind amânarea ratelor cu până la 9 luni. Florin Cîţu: "Suntem pregătiți"

Testarea va începe luni, 30 martie. Primăria Capitalei va achiziționa 4.000 de teste, iar cele 6 primării de sector vor cumpăra câte 1.000 de teste, a precizat Gabriela Firea.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Streinu Cercel a precizat că persoanele selectate pentru a fi testate vor fi anunțate prin intermediul președinților asociațiilor de bloc și că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor.

Cei selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, unde vor fi testați.

Vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția.

Rezultatele vor fi obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective. Acuratețea testelor depășește 98%, a mai spus Streinu Cercel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si