Traficul infernal este principala cauza pentru galagia permanenta. I se adauga muzica din cluburi si terase sau sunetul service-urilor auto. Chiar daca zgomotul nu este insuportabi, pe termen lung poate fi daunator auzului.

O fanfara de claxoane, motoare si sirene sparge, zilnic, linistea Capitalei.
Pe harta de zgomot, Bucurestiul nu are liniste.

Aparatorii Patriei, Giulesti si Baneasa sunt cartierele ferite de galagie, iar la polul opus, scaldata intr-un vacarm continuu, se afla Piata Victoriei.

Aici, zgomotul este asemanator cu cel din interiorul unei fabrici.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedie la Sibiu: O fetiţă de 10 ani a murit după ce a căzut în râul Târnava

Citeste si: Eclipsă parțială de Lună. Cum poate fi văzută din România

Citeste si: Un campion mondial a murit la doar 36 de ani

Potrivit legislatiei, la 3 metri de fatada unui bloc nivelul de decibeli nu trebuie sa treaca de 55.

Cei care locuiesc in centrul capitalei trec insa printr-un chin permanent.

Pe bulevardul Stefan Cel Mare, in zona Spitalului Floreasca, sirenele ambulantelor se-aud neincetat. Cine are des drum pe aici, aproape ca nu le mai aude.

Am masurat si aici numarul de decibeli: 82 ne-a aratat aplicatia. Pe termen scurt, poluarea fonica nu ne afecteaza sanatatea, insa o expunere repetata si prelungita dauneaza grav.

Bucurestiul este cel mai zgomotos oras din tara, chiar si in perioada concediilor, cand mare parte din locuitori sunt plecati in vacanta. Capitala este urmata de alte doua orase zgomotase, Constanta si Cluj. La polul opus, cel mai linistit oras este Iasi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si