Practic, orice crestin se poate deplasa oriunde pe teritoriul tarii noastre, daca vrea sa participe la o procesiune religioasa. Este eliminata si restrictia de circulatie în intervalul orar 2:00- 5:00 dimineaţa, pentru participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.

Guvernul a dat liber si organizarii de spectacole, insa doar sub forma de evenimente-pilot, cu participarea publicului intr-un numar restrins. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau cele care se afla in perioada curpinsa intre a 15- si 90 zi ulterioara confirmarii cu covid, sau a persoanelor care prezinta un test pcr negativ nu mai vechi de 72 de ore. În timpul sedintei de guvern s-a mai adaugat la solicitarea ministerului sanatatii si testul antigen nu mai vechi de 24 de ore cu conditia prezentarii unui rezultat certificat”, a declarat Raed Arafat.

Deși a dat liber credincioșilor la pelerinaje, Guvernul menține masca obligatorie

Va fi permis si accesul la competitiile sportive, insa tot in baza unor dovezi precum un certificat de vaccinare sau un test negativ. In functie de rezultatele evenimentelor pilot organizate de autoritati, acestea vor stabili ce alte masuri de relaxare se pot aplica in tara noastra.

Deocamdata, purtarea mastii in exterior este o masura care ramane valabila cel putin pana la data de 1 august.

Starea de alerta pe teritoriul Romaniei se mentine pentru inca o luna de zile, incepand cu data de 13 mai.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si