Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Bucuria credincioșilor - Guvernul a dat liber la pelerinaje religioase

Guvernul a prelungit pentru încă 30 de zile alerta de pe teritoriul României, însă a dat liber credincioșilor să participe la procesiuni și pelerinaje.

Iulian Ciurea,

Bucurie mare pentru credincioși - Guvernul a dat liber la pelerinajele religioase [Sursa foto: patriarhia.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Practic, orice crestin se poate deplasa oriunde pe teritoriul tarii noastre, daca vrea sa participe la o procesiune religioasa. Este eliminata si restrictia de circulatie în intervalul orar 2:00- 5:00 dimineaţa, pentru participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.

Guvernul a dat liber si organizarii de spectacole, insa doar sub forma de evenimente-pilot, cu participarea publicului intr-un numar restrins. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau cele care se afla in perioada curpinsa intre a 15- si 90 zi ulterioara confirmarii cu covid, sau a persoanelor care prezinta un test pcr negativ nu mai vechi de 72 de ore. În timpul sedintei de guvern s-a mai adaugat la solicitarea ministerului sanatatii si testul antigen nu mai vechi de 24 de ore cu conditia prezentarii unui rezultat certificat”, a declarat Raed Arafat.

Deși a dat liber credincioșilor la pelerinaje, Guvernul menține masca obligatorie

Va fi permis si accesul la competitiile sportive, insa tot in baza unor dovezi precum un certificat de vaccinare sau un test negativ. In functie de rezultatele evenimentelor pilot organizate de autoritati, acestea vor stabili ce alte masuri de relaxare se pot aplica in tara noastra.

Deocamdata, purtarea mastii in exterior este o masura care ramane valabila cel putin pana la data de 1 august.

Starea de alerta pe teritoriul Romaniei se mentine pentru inca o luna de zile, incepand cu data de 13 mai.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI