Bugetul pentru anul 2024 a prins contur. Autoritățile au promisiuni cât cuprinde pentru venituri mai mari chiar în an electoral, dar marea necunoscută rămâne de unde vor proveni toți banii necesari. Diana Buzea ne spune ce au pregătit guvernanții, a transmis Cristian Sabbagh.

Buget de an electoral, dar pe datorie

Bună seara!

Mai întâi de toate vom începe cu o veste pentru părinți, aceștia vor putea primi de la angajator 1.500

de lei pe lună pentru plata costurilor cu creșa. Măsura revine de anul viitor, după ce a fost suspendată în 2021 pe motiv că nu sunt bani suficienți.

Avem și informații privind salariile. Guvernul a propus creşterea salariului minim la nivelul de 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024, dar încă nu a fost luată o decizie. Însă lucrurile sunt clare atunci când vine vorba despre bugetari. În bugetul pe anul viitor este prevăzută o majorare de 5%, în timp ce sporurile și indemnizațiile rămân la același nivel.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și pentru profesori Guvernul promite majorări salariale, mai exact o creștere cu 20 de procente, dar în două etape. Astfel că prima majorare va fi în ianuarie de 13%, apoi în iunie încă 7%.

Și să nu uităm de pensii. Vor fi majorate tot în două etape, cu 13,8% în ianuarie și apoi recalculate în septembrie.
În an electoral Guvernul a dat câte puțin fiecăruia, dar curiozitatea este de unde vor proveni toți banii necesari, pentru că în acest moment, pare construit mai mult pe datorie, practic încasările sunt doar la jumătatea

cheltuielilor. Cel mai probabil, mâine, proiectul va fi și adoptat de Guvern, a transmis Diana Buzea.

Citește și: Cursul valutar al zilei de 14 decembrie 2023: BNR anunță evoluția de pe piața bancară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si