Coaliția de guvernare PSD-PNL este decisă să adopte în ritm alert legea bugetului de stat pe 2024, în ciuda protestelor venite din partea Opoziției, care contestă modul în care sunt alocați banii publici.

Citește și: Alegeri 2024. Câți bani câștigi dacă lucrezi într-un birou electoral

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început, marţi seara, dezbaterea asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2024.

Parlamentarii vor dezbate şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2024.

Scandal înainte de dezbaterea pe buget din plenul Parlamentului

Parlamentarii AUR au protestat, marţi seară, în Parlament, cerând oprirea ”batjocurii” şi acordarea banilor promişi profesorilor.

Membrii AUR susțin că au pregătit 8317 amendamente, însă parlamentarii Puterii nu i-au lăsat să le citească în comisii.

"AUR este pe poziții și o să ne luptăm pentru drepturile pensionarilor, ale profesorilor, ale tuturor categoriilor sociale batjocorite de PSD și PNL", au scris parlamentarii din Opoziție pe Facebook.

Opoziția acuză taxele noi și banii pentru pensionarii speciali

Parlamentarii USR au mers, marţi seară, la şedinţa de plen pe tema bugetului pentru 2024 cu o serie de cutii de cadouri, roşii şi galbene, pe care erau scrise mesajele: ”TAXE NOI” şi ”BUGET RECORD pentru SPECIALI”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Cadourile de sărbători pe care PSD şi PNL le-au pregătit oamenilor în bugetul pentru 2024 sunt taxe noi şi buget record pentru speciali. Este inadmisibil ca românii să plătească taxe noi pentru ca specialii să trăiască bine", a declarat preşedintele Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, dacă bugetul trece în forma propusă de Guvernul PSD-PNL, gaura bugetară va ajunge anul viitor la 130 de miliarde de lei şi fiecare român va trebui să plătească 7.000

de lei "pentru că aşa vrea Marcel Ciolacu”.

Reacția premierului Marcel Ciolacu după scandalul dintre George Simion și Diana Șoșoacă

Liderul AUR, George Simion o acuză pe Diana Şoşoacă că a făcut scandal, la cererea PSD. Diana Şoşoacă îl acuză că a lovit-o.

George Simion spune că Diana Şoşoacă face scandal la solicitarea PSD:

”Când daţi banii la profesori, domnul Ciolacu?! De ce aţi pus-o pe Şoşoacă să facă circ? Asta e bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a Dianei Şoşoacă. O să blocăm în continuare tribuna Parlamentului, până decide Marcel Ciolacu să dea banii profesrilor”, a afirmat George Simion.

Diana Şoşoacă îl acuză pe liderul AUR că a lovit-o şi afirmă că va depune plângere penală.

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la dezbaterea din plen, a afirmat că aşa se face politică dacă nu ai argumente.

"Construcția bugetară pe 2024 prevede creșteri de venituri pentru peste 12 milioane de cetățeni. Avem peste 40 de miliarde de lei în buget în plus pentru creșterea pensiilor, salariilor, alocațiilor, dar și pentru cei aflați în nevoie", a declarat liderul Executivului de la tribuna Parlamentului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va menține facilitatea celor 200 de lei scutiți de taxe la salariul minim, până la 1 iulie, când acesta va ajunge la 3.700 de lei brut.

"De la preluarea acestei guvernări am spus că trebuie să ne apropiem, cât mai repede, de salariul minim european. De aceea, îmi doresc ca, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim să fie 4.000 de lei în România. De asemenea, câștigul salarial mediu net va fi în 2024 de 954 de euro, față de 694 de euro în anul 2021, când am intrat la guvernare", a mai spus premierul.

Comisiile de buget-finanţe au dat, tot marţi, raport favorabil celor două proiecte.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024.

Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si