„Bugetul pentru anul 2024 a fost aprobat, aseară, de Guvern, într-o ședință care s-a ținut cu 9 ore întârziere. Ce prevede exact știe colega mea, Diana Buzea”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Bugetul pentru 2024, aprobat de Guvern

„Bună ziua, Simona! Bugetul pentru anul viitor a stârnit discuții lungi și aprinse, așa cum a spus premierul Marcel Ciolacu și cu nouă ore întârziere a fost într-un final adoptat seara trecută.

Printre câștigătorii de anul viitor se numără ministerul Educației, ministerul Sănătății și ministerul Transporturilor. Cât despre taxe premierul spune că nu vor fi taxe noi în 2024, dar, în același timp, știm că există un proiect adoptat în urmă cu câteva luni care prevede exact acest lucru: creșteri de taxe și de impozite de la 1 ianuarie. Un alt obiectiv este reducerea cheltuielilor bugetare, astfel că vor fi din nou reorganizate ministerele. Vorbim și despre salarii pentru că premierul a precizat că în luna iulie salariul minim brut pe țară va crește la 3.700 de lei, până atunci însă rămâne în vigoare acea măsură cu 200 de lei neimpozabili la salarii. Vor crește și alocațiile și ajutorul social, de asemenea vor crește și pensiile, așa cum știm, în două etape: o indexare cu 13,8 la sută în luna ianuarie, urmată de o recalculare în luna septembrie.
Vorbim despre salariile profesorilor acum pentru că acestea vor fi prevăzute într-o ordonanță de urgență separată față de ceea ce știm până în acest moment. Și acolo este vorba despre o majorare de 20 la sută privind salariile profesorilor în două etape: 13 la sută în luna ianuarie și 7 la sută în luna iunie. Proiectul urmează să ajungă și în Parlament unde va fi dezbătut”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Ce măsuri de austeritate aduce bugetul pe anul 2024. Premierul Ciolacu: „Facem un buget noaptea ca hoţii”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si