Buhaiul de baltă și poponetele strică planurile municipalității

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a mers la Ministerul Mediului pentru a vorbi despre situația „buhaiului de baltă și a poponetelui”. 

În termen popular, buhaiul de baltă este o broască cu burta roșie, care simulează moartea în momentul în care este surprinsa de un prădător pe uscat. Denumirea științifică pentru buhaiul de baltă este „bombina bombina”. 

Poponetele este de fapt... popândăul, în limbaj științific „spermophilus”, care înseamnă iubitor de semințe în limba greacă. 

Citeste si: Zeci de păsări au fost găsite spânzurate în copaci într-o pădure din Botoșani

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Cele două animale sunt protejate de lege, astfel încât reprezentanții Primăriei Buzău nu își pot duce planul la bun sfârșit. Primarul Constantin Toma are în vedere plantarea unei păduri (lizieră forestieră) care să asigure protecția orașului Buzău împotriva vântului care aduce vara praf și iarna frig. 

Reacția primarului

Totodată, municipalitatea vrea să amenajeze un loc de relaxare dar și un lac de mari dimensiuni în apropierea râului Buzău. 

Citeste si: Cormoranii golesc Oltul de pește

Constantin Toma, primar Buzău:  „Lunca Buzăului a fost inclusă în situl Natura 2000 pentru că aici ar trăi buhaiul de baltă cu pete roșii pe burtă și poponetele. Pe poponete, însă, nu l-a văzut nimeni. El ar trăi între cele două poduri, de la Mărăcineni și V. Pașii. Iar buhaiul de baltă, m-am documentat, trăiește în apă, nu pe uscat.

Miercuri merg la Ministerul Mediului să vedem cum facem. Din cauza celor două animale nu putem planta pădurea și nici face lacul”, potrivit publicației locale buzoienii.ro.

Citeste si: Supărați pe cormorani. Agricultorii spun că au pierderi uriașe din cauza păsărilor

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si