După ce a fost acuzat că a hărțuit sexual generații de studente, profesorul universitar, Alfred Bulai a decis că este momentul să se pensioneze. Și conducerea SNSPA a venit cu o serie de clarificări, printre care decizia de a-l suspenda pe profesor din toate funcțiile pe care le deținea la universitate. O decizie care s-a lăsat așteptată după ce, ani la rând, studentele au făcut petiții pentru a preveni abuzurile.

Nimeni, în schimb, nu a avut urechi să audă. Atentie, urmeaza informatii care va pot afecta emotional, a transmis Cristian Sabbagh.

Bulai s-a pensionat, victimele sunt chemate la parchet

Mi-am dat jos și pantalonii, moment în care el mi-a zis: ”Dezbracă-te de tot!” Mi-a pus mâna pe fund, a început să mă pipăie pe țâțe, mi-a zis ”Ce țâțe șmechere ai gagico!”, a spus o studentă.

Așa suna calvarul studentelor care au avut ghinionul să-l întâlnească pe Alfred Bulai- profesorul universitar care ar fi agresat sexual- timp de 30 de ani- generații întregi de fete.

M-a întrebat dacă m-aș dezbrăca. Dezbracă-te să-mi arăți că într-adevăr ai încredere în tine, a spus o studenta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Ce declarații a făcut Alfred Bulai

După ce, luni, jurnaliștii de la Snoop.ro au scos la iveală abuzurile la care au fost supuse mai multe studente, profesorul Universitar a decis că este momentul să se pensioneze. Contacat de reporterii Știrilor Kanal D, Bulai nu a vrut să comenteze acuzațiile.



„Nu dau nicio declarație pentru că... am spus că fac asta după ce vorbesc cu colegii mei de la Comisia de Etică. Da, m-am pensionat, adică, am depus cere și voi fi pensionat. Nu, evident, are legătură în sensul în care nu avea niciun sens să mai continui în atmosfera asta, nu mi se pare normal”,  a declarat Alfred Bulai.

Se pare că- de cazul Bulai- știa cam toată lumea. Inclusiv cadre didactice, colegi de-ai profesorului. Însă- au ales să păstreze tăcere.

Nu am adunat foarte multe regrete până acum, dar acesta este unul dintre ele: nu am luat o poziție publică împotriva mizeriilor pe care Bulai le făcea încă de la jumătatea anilor 1990, când l-am avut eu ca profesor la sociologie, a spus un coleg de-al profesorului.

Revoltător este că, ani la rând, mai multe studente au încercat să combată orice fel de abuz sexual, prin petiții. Cazul profesorului Bulai nu ar fi unic, iar în 2016- 600 de studente au vrut să schimbe codul de etică al SNSPA. Fără, însă, vreo reușită.

În momentul 2016 când ne-am apucat noi de treabă, hărțuirea sexuală era înregistrată într-un singur paragraf- în care se menționa că astfel de comportamente nu sunt permise în spațiul universitar.

O exprimare care lasă urme de interpretare, spun studentele, ce a dat naștere la așa-numita ”Rețea a șoaptelor”.

Așa studentele se avertizau una pe cealaltă despre profesorii abuzatori. Abia în 2019 Cartea a fost modificată, însă, Hărțuirea a rămas formulată sub aceeași formă. Azi, SNSPA a venit și cu primele rectificări la cazul Bulai.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

Conducerea SNSPA a decis să l suspende pe Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă. Și nu sunt puține. Director al departamentului de sociologie al facultății de științe politice, membru al consiliului facultății, dar și membru al senatului SNSPA. Un CV asadar extrem de stufos care atragea admiratia colegilor de breasla dar- se pare- le si intimida pe studente, cat sa nu depuna plangeri.

Până când Comisia de Etică a SNSPA va face cercetări, Bulai nu are voie să profeseze. Și poliția a deschis o anchetă. Iar Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de pe ecran

In urma investigației de la Snoop, pe retelele de socializare au inceput sa curga acuzații grave de abuzuri sexuale și la adresa altor profesori din cadrul SNSPA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si