Bulgaria este pentru urmatoarele 10 zile in carantina generala. Sunt inchise scolile, magazinele, mall-urile si centrele sporitve.. Raman deschise doar farmaciile si spatiile alimentare care nu sunt mai mari de 300 de metri patrati. Ultima saptamana a adus in ceasta tara o rata a mortalitii din cauza coronavirusului cu 40 la suta mai mare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din acest weekend, Franta este si ea sub restrictii dure impuse de numarul tot mai mare de cazuri. Parisul si alte 16 departamente sunt sub lookdown. Speriati de interdictii, parizienii au lasat capitala pustie si au migrat catre zone unde nu exista carantina.

În afară de Bulgaria, școlile și restaurantele închise și în alte țări

„Un număr covârșitor de parizieni a ales să își părăsească locuințele și să meargă în zone unde nu există restricții. Din punct de vedere epidemiologic, ăsta este un risc imens, pentru că ei pot duce virusul și acolo unde acesta nu exista, până acum” spun specialiștii.

In tot Hexagonul s-au aplicat reguli dure si pentru circulatia pe timp de noapte.

Nimeni nu mai are voie sa iasa din casa intre orele 18 si 6 dimineata, decat pentru motive de urgente medicale sau de alta natura. Franta este una dintre cele mai afectate tari europene, cu o rata de pozitivare de aproape 8.

Școlile, deschise parțial în Germania, dar nu pentru mult timp

Al treilea val al pandemiei ar putea prelungi restrictiile si in Germania si dupa 31 martie.

Cu toate ca scolile incep sa se redeschida partial, autoritatile iau in calcul impunerea masurilor de siguranta pe timp de pandemie inclusiv in luna aprilie. In Germania, majoritatea activitatii profesionale se desfasoara de la domiciliu, iar calatoriile peste granite au obligativitatea unui test negativ la intoarcerea in tara.

„Sunt șofer de camion și pentru mine situația aceasta reprezintă o problemă foarte mare, pentru că eu trebuie să ajung in Germania în fiecare dimineață de luni. Așa că săptămâna viitoare trebuie să fac un alt test, iar asta costă bani”, spune un șofer.

Europenii, tot mai nemulţumiţi de restricţii, au iesit in strada peste weekend in mai multe tari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si