,,Premieră în justiția din România. Un adolescent a fost condamnat la închisoare după ce a agresat doi colegi cu nevoie speciale. Tânărul în vârstă de 16 ani, originar din Bacău, a fost acuzat de bullying și va face corecție într-un centru de reeducare pentru minori. Într-o țară cu peste 5 mii de cazuri de agresiune raportate anual în școli, acesta este primul sancționat de lege.

Cu mai multe amănunte ni se alătură colegă mea, Delia Săndulachi'', a transmis Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Acuzații dure! Părinții unui copil de clasa a VII-a susțin că acesta a fost terorizat de nenumărate ori la școală și nimeni nu a făcut nimic

Bullying-ul, sancționat prin lege

Totul s-a întâmplat la începutul anului trecut, când elevul de șaisprezece ani și-a obligat cei doi colegi să meargă în baia școlii, unde i-a lovit și i-a umilit.

Ba mai mult, acesta a filmat totul și a postat imaginile pe rețelele de socializare.

Grav este că reprezentanții școlii știau ce fel de comportament are băiatul, însă nu au luat nicio măsură pentru a preîntâmpina astfel de incidente. În timp ce agresorul a spus la audieri că totul a fost o joacă, magistrații au considerat că acesta a făcut totul din pură plăcere, așadar judecătorii au ajuns la concluzia că băiatul trebuie închis întru-un centru de reeducare pentru minori pentru a-și schimba comportamentul, mai ales că părinții și cadrele didactice au eșuat în a gestiona această situație.

De asemenea, dacă ne uităm la datele din anul școlar anterior, vedem că violența în școli este o problemă scăpată de sub control. peste 12000 de elevi și 88 de cadre didactice au primit sancțiuni pentru acte de violență, de aceea Ministrul Educației a anunțat că se discută pentru schimbarea legislației, astfel încât instalarea camerelor de supraveghere să poată fi făcută în școli fără acordul cadrelor didactice al părinților și al elevilor minori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si