VIDEO | Buluc la pădure, în stare de urgență
Oricât s-ar mobiliza cei mai mulţi să stea acasă, există printre noi oameni care dau dovadă de o inconştienţă periculoasă.
Pentru unii, culesul de ghiocei sau plimbatul prin parcuri şi păduri s-a dovedit a fi mai presus de sănătatea lor şi a semenilor. În ciuda avertismentelor obsesive- bucureştenii s-au îngrămădit la un târg de produse tradiţionale- iar alţii au umplut până la refuz pădurea Băneasa.
Imaginile filmate sâmbătă în pădurea Băneasa sunt dovada vie a inconştienţei care e mult mai periculoasă decât boala.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La o lună de când România a intrat pe harta îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi în plină stare de urgenţă- maşinile celor care au ieşit la aer nu mai au loc pe acest drum.
Unii să facă grătare, alţii sport, alţii doar să se plimbe sau... câte alte preocupări şi-au găsit oamenii pe vremea pandemiei...
Deşi recomandarea fermă a autorităţilor a fost de a rămâne acasă în această perioadă, iată că în pădurea Băneasa, încă de la intrare am observat câteva zeci de maşini în parcare, iar în pădure vedem câteva persoane care se plimbă,
alte persoane care stau la picnic, iar alţi oameni care se odihnesc.Fără frică de nimic- s-au plimbat unii lângă alţii- ore în şir... Printre ei ar putea fi persoane contaminate dar asimptomatice... Cui să-i pese?
La scurt timp după ce imagini de aici au apărut pe internet, au venit şi jandarmii.
”Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă rugăm să evitaţi zonele cu aglomerări de persoane şi să rămâneţi în case pentru a evita răspândirea virusului!”, au transmis jandarmii.
Buluc a fost şi la un târg de produse tradiţionale deschis în stare de urgenţă la Universitatea de Agronomie. Aici, cei mai mulţi dintre cei care s-au îngrămădit au fost vârstnici. Cu toţii au sfidat avertismentele autorităţilor de a sta în casă şi numai poliţiştii i-au putut împrăştia. Nu e de joacă, spun specialiştii. Dacă nu înţelegem că stă în noi forţa de a opri răspândirea virusului, riscăm să ajungem la o situaţie critică,în care peste 80 la sută din populaţie să fie infectată- iar spitalele să nu facă faţă cazurilor grave. Atunci, din păcate, va fi nevoie ca medicii să sacrifice anumite cazuri!