„Deja cei care nu duc grija banilor au dat comenzi pentru astfel de camere antiatomice. Oamenii de rând, însă, în cazul unei urgențe se vor refugia în buncărele uitate de autorități, în care este imposibil de trăit”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Buncăre de război de 70.000 de euro

Cât un apartament cu două camere costă un buncăr antiatomic. Mai exact, 330 de mii de lei, altfel spus, 65 de mii de euro pentru câțiva metri pătrați.

Pereții sunt înveliți în oțel care rezistă la explozii, iar ușile sunt etanșe și blindate. În descriere se specifică faptul că asigură un mediu propice pentru supraviețuire de până la 6 luni.

Deja au fost puse mai multe comenzi de astfel de camere antiatomice în Capitală. Este un lux pe care și-l permit bucureștenii care câștigă cu mult peste medie.
„Buncărele vin dotate cu generatoare.Vin cu un echipament de filtrare al aerului atât manual, cât și electric”, a explicat reprezentantul unei firme de construcții.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Joe Biden: "Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi"

În funcție de buget fiecare își poate asigura confortul în interior.
Oamenii de rând nici nu pot visa la o astfel de investiție. Deși războiul de la graniță îi îngrijorează, teama nu este suficient de mare încă să arunce cu banii pe un buncăr antiatomic.
Singura salvare a oamenilor sunt camerele antiatomice de la subsolurile blocurilor.

În urmă cu doi ani, când Rusia a invadat Ucraina, autoritățile din țara noastră au verificat buncărele să nu cumva să fie pline cu murături și alte vechituri. Asociațiile de proprietari le-au golit așa cum li s-a cerut, dar de atunci nu a mai venit nimeni să se asigure că buncărele sunt și funcționale.
În România sunt peste 4.500 de adăposturi de protecție civilă. Dintre acestea, mai bine de o mie sunt în București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: