Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Bunica Gherghina, celebră în mediul online pentru rețetele ei. Cum a început, de fapt, această experiență

Invitată în platoul Știrile Kanal D, bunica Gherghina ne-a gătit mâncărurile copilăriei sale!

Redactia Stirile Kanal D,

Cea mai cunoscută bunică de pe net [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,Gustul copilăriei ne rămâne întipărit în minte indiferent de vârstă, iar mâncarea mamei sau a bunicii nu se poate compara cu nimic altceva. Supa de găluște, pilaful cu pui, șnițelele cu cartofi prăjiți sunt doar câteva dintre preparatele care ne trezesc emoție și poftă deopotrivă. Astăzi avem un invitat special în platoul știrilor, pe bunica Gherghina, celebră în mediul online pentru rețetele ei, care ne-a și gătit mâncărurile copilăriei'', a transmis Simona Pătruleasa.

Cea mai cunoscută bunică de pe net

Simona: Așadar, ce ne-ați pregătit astăzi? Foarte multe bunătăți!

Bunica Gherghina: V-am pregătit biscuiți de casă, că așa ne dătai mama noastră. Erau prăjiturile noastre preferate, plăcintă cu dovleac, asta erau prăjiturile noastre, nu era tortul, nu era altceva, mâncărică de prune, care este de post, da și chiftele, nu e de post, e de cărniță, e mai

mai consistent, cine nu ține post și aici o pâine de casă grozavă.

Simona: Cât v-a luat să gătiți aceste minunății?

Bunica Gherghina: Păi aceste minunății, în afară de biscuiți, astea ieri o jumătate de zi de la ora 12, până seara. Mâncarea de prune, chifteluțili, pâinea și cu plăcinta asta le-am făcut cu o zi mai înainte, că sunt mai migăloase.

Simona: Deci stați foarte multe ore în bucătărie.

Este pasiune deja.

Bunica Gherghina: Da, da, da, și-mi place să fac.

Simona: Ce le place nepoților să mănânce cel mai mult, ce vă cer ei cel mai mult?

Bunica Gherghina: Tot așa plăcintă, gogoși, că eu le mai fac și gogoși și orez cu lapte, griș cu lapte, asta le place la nepoți.

Simona: Care este secretul plăcintei, ca o plăcintă să iasă așa grozavă, ca la bunica acasă, pentru că noi încercăm și totuși nu are același gust?

Bunica Gherghina: Nu e, nu e mare secret, totuși trebuie să existe ceva o cocă care să frământă cu ulei și cu apă, o parte ulei, o ceșcuță de ulei și două de apă și o bucățică de drojdie și un praf de copt, un praf de sare și puțin zahăr. Când frămânți coca și ai frământat coca, deci măsor cu trei cești de-alea ajunge la trei trei foi de astea.

Simona: Și cum ați făcut biscuiții?

Bunica Gherghina: Biscuiți greu de făcut, sunt o parte ulei și două o cană de ulei și două de zahăr, o lingură de carbon, ați stins cu un pic de lapte fiert și arome.

Simona: Cum le-ați dat forma aceea?

Bunica Gherghina: Păi la mașina de tocat sunt niște forme, care sunt speciale, așa punem la mașina de tocat.

Simona: Ați spus de uleiul pe care îl folosiți, este ulei folosiți mereu ulei de floarea soarelui, pentru că știți tinerii în ziua de azi folosesc ulei de avocado.

Bunica Gherghina: Obișnuit.

Simona: Unde ați făcut pâinea? Aveți un cuptor special unde faceți pâini?

Bunica Gherghina: Nu, am un cuptor special care coace foarte bine pâine ciorbele.

Simona: Vorbiți-ne puțin despre ciorbe, care este secretul unei ciorbe, așa ca la mama acasă, ca la bunica acasă de exemplu ciorba de perișoare, puneți ceva pentru un gust special?

Bunica Gherghina: Nu un gust special, pun zarzavat mult, ce trebuie.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Simona: Ce nu trebuie să lipsească din ciorba de perișoare, ca să aibă gustul ăla adevărat?

Bunica Gherghina: Păi zeama de varză sau borșul ăla, ăla-i de gustul, de punem și leuștean, leuștean la terminare, bineînțeles, deci nu trebuie să lipsească leuștean.

Simona: Cât de importante sunt legumele să aibă gustul acela extraordinar?

Bunica Gherghina: E important, foarte important.

Simona: Dacă știți legumele în ziua de azi nu prea mai au gustul pe care îl au legumele, cum le mâncam de la bunica?

Bunica Gherghina: Da, pun legume destul într-o ciorbă ca să-mi iasă bun.

Simona: Iar la supa de găluște este un chin să ne iasă găluștele acelea pufoase, mai mereu ies găluștele foarte tari. Spuneți-ne cum facem niște găluște reușite, pufoase?

Eu ca să le reușesc mai repede fac seama că întâi trebuie să fierbem nu știu ce ceapă ce trebuie eu le pui întreg și le scot acolo după ce fierbe, ca să nu se împiedice găluștile, de aia eu bată grișul cu ou și pui un vârf de cuțit de bicarbonat.

Simona: Și cât de mari trebuie de fapt să le facem? Trebuie să fie foarte mari sau mai micuțe găluștele?

Bunica Gherghina: Pai o linguriță de aia mică pe jumătate așa să puneți că se umflă, deci ele se fac foarte mari, se fac foarte mari sigur, că da da într-un ou este o sumedenie de găluște.

Simona: Știu că împărtășiți din experiența dvs. cu urmăritorii de pe tiktok, cum ați ajuns să faceți asta și cum vă înțelegeți, ce întrebări vă pun oamenii cel mai des?

Bunica Gherghina: Îmi pune tot felul de întrebări, cum fac, da am rețetele toate pe tiktok și le găsește rețetele pe tiktok. Toate le-am acolo.

Simona: Cum a început experiența asta?

Bunica Gherghina: Cum a început, nepoata mea la început m-a pus și în continuare dacă am văzut că oamenii sunt interesați, sigur da, da când am pus crema de zahăr am făcut nu știu câte milioane, când am pus or ba de raci tot la fel multe multe care au mers dacă am văzut că le place ceea ce fac.

Simona: Dar când vă filmează, repetați de mai multe ori sau vă iese din prima?

Bunica Gherghina: Uneori iese din prima, da altă dată, repetăm de mai multe ori că mă ceartă că unde mă uit, că să fiu atentă, să fiu mai veselă.

Simona: Înțeleg că oamenii vă recunosc pe stradă, sunteți celebră peste tot, și medicii am înțeles că v-au recunoscut.

Simona: Cum vă simțiți? Vedeți că lumea vă urmărește și vă apreciază, spuneți-mi ce urmează la ce v-ați mai gândit să le oferiți celor care vă urmăresc și vă apreciază și au început să vă iubească, să vă îndrăgească, ce proiecte mai aveți?

Bunica Gherghina: Să le mai pun rețete din astea care autentice naturale de la țară.

Simona: Dar legat de lumea asta a celebrităților, poate jucați într-un film poate nu știu v-ați gândit la asta?

Bunica Gherghina: M-am gândit da și la asta, da. Și o să urmeze proiecte de genul acesta.

Simona: Acum vreau să vă întreb ceva personal, ce aș putea eu să fac să gătesc de Paști ca să impresionez familia, prietenii?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Bunica Gherghina: Păi principalul e carnea de miel și drobul de miel, tot așa să faceți de Paște aceasta e important.

Simona: Și la dvs. ce se gătește în mod special?

Bunica Gherghina: La noi asta se gătește miel cu toate măruntaiili cu mațe, că nu le aruncăm mațele, le spălăm și le fierbem, le tocăm și le punem în ciorbă, nițel ficățel, nițel plămân acolo tăiem și facem ciorbă de măruntaie.

Simona: Acolo în zona unde locuiți, mai țin oamenii la tradiții, vopsesc ouăle?

Bunica Gherghina: Toată lumea este da, da iubitoare de tradiții, da ne ducem cu împărțit.

Simona: Cum vopsiți ouăle?

Bunica Gherghina: Și cu foi de ceapă se face bine cu voi de ceapă roșie, dacă pui ceapă de cealaltă iese mai galben.

Simona: V-am întrebat pentru că ați văzut acum tinerii folosesc tot felul de chimicale și care totuși nu sunt atât de bune pentru sănătatea noastră. Iideal ar fi să folosim tradiționalele foi de ceapă, da cum făceau bunicile noastre înainte.

Simona: Spuneți-ne puțin cum cum trebuie să procedăm?

Bunica Gherghina: Punem foile de ceapă, pune foile de ceapă și le lăsați acolo și mai am și altceva în apă puneți și un pic de sare și un pic de oțet, da, și introduceți oleacă, lăsați foile acolo că n-are nimic, n-are nimic dacă nu le scoateți de acolo că-și lasă roș altfel.

Simona: Mâncarea v-a făcut celebră. Vă place să gătiți, dar aș vrea să știu care este rețeta preferată, care este mâncarea care va aduce aminte de copilărie gustul copilăriei dvs?

Bunica Gherghina: Gustul copilăriei este sarmalele cu mămăliguță, asta îmi amintesc cel mai cel mai mult piftia, când făcea mama atunci de anul nou, ne făcea nouă piftie și tradiționalele sarmale nu lipsesc de la Crăciun și de Paști, carne de miel.

Simona: Mama ce vă făcea dulce?

Bunica Gherghina: Mama dulce ne făcea plăcintă de dovleac, sfeclă, atunci pe timpul ăla și ce se găsea prin gospodărie.

Simona: Dar vă plăcea să o urmăriți când când gătește? De la cine ați moștenit talentul ăsta?

Bunica Gherghina: Nu stăteam atentă la ea, dar am prins totul de la ea. Toate cum făceam plăcea să și frământ băgam mâna în coca ei unde frământa, mai mă certa că de ce iau cocă.

Ce mi-a plăcut și de mică să fac.

Simona: În minutele, în secundele care au mai rămas, aș vrea să ne spuneți să le dați un sfat spectatoarelor noastre legat de gătit pentru că au foarte multă treabă, aleargă toată ziua și nu prea mai au timp de gătit, ce le sfătuiți?

Bunica Gherghina: Ce le sfătuiesc să acuma barem este, a ieșit ștevia care în grădină face orice ciorbă rapidă, mâncare de prune, care se face foarte repede, asta le sfătuiesc, să facă mâncare, care pot să mai la îndemână așa mai repede, mai rapidă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI