- Din ce provine această sumă?

- Sunt economiile mele...

- Sunt economiile dumnevoastră?!

Ei, dar nu i-ar prinde pe toți... Cum vi se pare această situație? Cel mai sărac județ e județul nostru. Lumea moare de foame și ei cu gențile cu bani!

Drumuri de mântuială în județ, avere colosală în buzunare

Drumul județean din imagini este la originea scandalului cu mita din portbagaj.

Bătaie de joc. Dacă credeți că astea-s șanțuri moderne, făcute acum, eu mă înșel amarnic. Să veniți în sat să vedeți... Bătaie de joc, pur și simplu bătaie de joc!

Firma colaboratorului DNA ar fi terminat șoseaua în proporție de 80 la sută, dar nu a încasat toți banii.

În zona asta mai vedeți câte un pod. L-au făcut cu cucoașă, că rupi mașina în două și mai știu eu ce. Dar sunt lucruri nefăcute.

Mita de 1,25 de milioane de lei ar fi fost cerută pentru deblocarea plăților de 15 milioane de lei către constructor, spun procurorii.

Lucrările la drum nu au fost finalizate, nu au fost terminate șanțurile, rigolele de scurgere, intrările pe proprietățile oamenilor, a

declarat Constantin Pușcașu, viceprimar comuna Laza.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inclusiv calitatea lucrărilor ridică multe semne de întrebare, spun oamenii din zonă.

În loc să facă cu grosimea care trebuie, au făcut cu 6 centimetri mai puțin. De asta se surpă, nici nu i făcut bine și deja sunt gropi. Au pus material puțin să le rămână lor banii.

Între timp, drumul se degradează tot mai mult.

Rigolă, de aici încolo... Unde se duce toată apa? N-am nimic cu nimeni, dar ce fac cu ăsta? De fiecare dată când plouă, stau cu pompele pregătite... Ca să scoatem apa, da!, a declarat Emil Mihalcea, viceprimarul comunei Bălteni.

Acum se caută un alt constructor, dar procesul este unul birocratic, adică de durată.

Șantierul a rămas încremenit de la momentul încetării contractelor. Astfel că șantierul este supus traficului, este deschis, este supus intemperiilor, a declarat Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui

Administratorul județului Vaslui este unul dintre cei asupra cărora Dumitru Buzatu ar fi făcut presiuni pentru ca plățile spre constructor să fie deblocate, spun procurorii.

...mamii ei de instituție și de tot dacă aici noi nu... Nu putem să-i controlăm pe ăștia. Nu știu ce se întâmplă! Îl chemi încoace ca să vorbesc eu cu el! Tu-i....! Mă mai aude cineva poate și mă mai dă la comisia asta antidiscriminare!, spunea Dumitru Buzatu.

Procurorii spun că Dumitru Buzatu l-ar fi asigurat pe constructor că subordonații săi se vor conforma și vor debloca plățile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Nu mai apucă el să facă de-astea, puiule! Nu mai apucă, că i-am spus eu lui care-i treaba, spunea Dumitru Buzatu.

Pe 15 septembrie, după aceste discuții, Consiliul Județean a plătit către firma denunțătorului 12,3 milioane de lei. În ziua flagrantului, procurorii cred că au interceptat o conversație codată.

Citește și: VIDEO- Afaceristul care i-a dat lui Dumitru Buzatu geanta cu bani face declarații în scandalul momentului: ”Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu”

BUZATU Dumitru:- Ai pescuit ceva?
B.I.:- Am prins câte un pește toți!
BUZATU Dumitru:- Altceva … decât pește?
B.I.:- Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!
BUZATU Dumitru:- Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!
B.I.:- Hai! Hai!
BUZATU Dumitru:- Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

Contestația la măsura arestării preventive se va judeca mâine, la Curtea de Apel din Iași.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si