În această brutărie de pe meleaguri transilvănene, se coace pâinea cum era odată, pe vatră. Rotundă sau franzelă, din făină albă sau de secară, pita artizanală nu se mai vinde la tejghea, ci pe internet. 

„A trebuit să ne reorientăm și se pare că mediul online oferă multe satisfacții, vindem cel mai mult în București, Sibiu”, spun producătorii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ca să-i vină mai ușor să vândă pâinea, proprietarul brutăriei s-a unit cu alți mici producători, într-o asociație înființată la îndemnul unei tinere din Sibiu.

Ca să mai reducă din pagube, sibienii vând produse multe pe internet

Prin fotografiile pe care le face și le postează pe un site dedicat, Iulia Rusu îi promovează pe cei care în alți ani erau nelipsiți de la târgurile de sărbători.

„Merg acum comenzile. Am avut putine emotii la inceput, dar lumea a inceput sa comande pentru ca stam acasa si vrem sa mancam traditional”, spun producătorii.

Pe site-ul pe care îl împart frățește mai mulți producători din zona Sibiului, vinde și Elena. Brânza pentru care clienții stăteau la coadă zboară în coșurile de cumpărături doar printr-un click.

Producătorii vor vinde în curând pe internet și în străinătate

„Chestia cu online-ul ma bucura foarte tare pentru ca ne da posibilitatea sa le promovam chiar daca pietele, targurile sunt inchise.

Avem foarte mare noroc cu turistii care veneau in tar, dar incercm sa ne descurcam online”, spun producătorii.

In ultima perioda tot mai multi producatori sibieni se indreapta spre vanzarile online, iar numarul comenzilor este in crestere. În viitorul apropiat, producatorii vor începe să dacă pachete pentru export.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si