Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cabane luxoase în vârf de munte. Un arhitect a ridicat la Bran două case de vacanță desprinse din povești

Un arhitect a construit două cabane care definesc luxul, în vârf de deal, la Bran. Căsuțele par desprinse din povești.

Redactia Stirile Kanal D,

Cabane luxoase în vârf de munte [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Dornic să ofere turiștilor un loc de cazare unic, departe de agitația marilor orașe, un arhitect din București a ridicat la Bran două case de vacanță, desprinse parcă din povești. Amenajate în stil tradițional, dar îmbinate cu elemente moderne, căsuțele luxoase atrag turiști din toate colțurile lumii. Spațiile de cazare au fost amplasate pe vârful unui deal și oferă o priveliște spectaculoasă spre munți", a transmis Cristian Sabbagh.

Cabane luxoase în vârf de munte

Ninsoarea care a căzut la Bran, în ultimele zile, a transformat localitatea într-un tărâm alb, ca de basm. Pe un deal de la marginea localității am zărit două case cu arhitectură complet diferită față de cele din sat. Am fost curioși să aflăm povestea locului, așa că ne-am dat întâlnire cu Iulian, cel care a gândit conceptul.

De cum facem primii pași în gospodăria generoasă, priveliștea ne ia ochii imediat. 

"Este o curte destul de mare, are aproximativ 10.000 de metri pătrați, cu acest platou deosebit de unde se vede absolut tot de aici. Se vâd Bucegii, se vede Castelul Bran, se vede tot Branul ca în plamă, este o priveliște deosebită", a declarat Iulian Marinescu, arhitect.

Pe terenul din vârf de deal, cele două construcții tronează falnic și parcă veghează asupra localității.

Sunt casele de vacanță proiectate și construite de Iulian, un arhitect în vârstă de 47 de ani, originar din București, care s-a îndrăgostit de plaiurile mioritice din Bran. Clădirile îmbină mai multe stiluri arhitecturale: maramureșan, transilvănean și moldovean.

"Sunt multe motive tradiționale pe care am dorit neapărat să le păstrăm, cu aceste crestături, cu aceste x-uri, este un motiv tradițional al locului, cu cuie din lemne. Șemineul este făcut de noi, tot de noi este făcut aici.

Bârna asta are peste 100 și ceva de ani, am recuperat-o de undeva din Brașov", a declarat Iulian Marinescu, arhitect.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Una dintre case are două dormitoare și un living generos, cu o bucătărie complet mobilată și utilată, zonă de luat masa, dar și una de relaxare. Încăperile sunt ornamentate cu pietre, plante sau chiar spice de grâu. Zeci de tablouri completează designul, iar de pe pereți veghează în liniște personalități marcante din istoria României.

"Îmi place foarte mult designul tradiținal. Îmi place foarte mult cum arată și cât de bine putem să îl punem în valoare. Dar în același timp să avem și partea modernă. De exemplu, peste tot este încălzire în pardoseală, ceea ce nu afectează deloc designul tradițional", a declarat Iulian Marinescu, arhitect.

Cea de-a doua casă de vacanță are trei dormitoare duble, fiecare cu baie proprie, dar și un living mai mic, cu o chicinetă și zonă de relaxare. Afară, turiștii se pot bălăci într-un ciubăr modern, de unde pot admira Branul.

"Avem și un ciubăr tip jacuzzi pentru șase persoane, cu apă fierbinte. Cam câte grade are apa? Cam 35-40 de grade, 1700 de litri de apă, cam așa și se încălzește cam în 2-3 ore la sobiță acolo", a declarat Iulian Marinescu, arhitect.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

În funcție de perioadă, căsuțele se închiriază cu tarife care pornesc de la 300 de euro pe noapte.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon ”ROventura”, la Kanal D: Colibița- ”marea de munte” a Transilvaniei

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI