Și cu toate că această idee este doar un prototip, totuși oamenii se cam dau în lături atunci când văd cum ar putea arăta mâncarea din farfuria lor peste câțiva ani!

Am putea mânca asemenea astronauților

„În interior avem meniul vită, 6 tablete sunt vită și alte legume și condimente, două tablete sunt dulciuri, și două tablete sunt cafea, cu și fără cofeină.”

Aceste tablete pot conține adevărate meniuri zilnice cu diverse tipuri de carne, legume, sau chiar deserturi, comprimate în niște așa-zise pastile ce pot înlocui prânzul, cina, ori micul dejun.

Mădălina Ilie, fondator start-up: „Noi le vedem utilizarea lor la potențial cât mai mare, la orele prânzului, pentru că dimineața suntem încă acasă, ne putem prepara ceva rapid, însă apoi, după ora 9-10, intrăm în activitățile zilnice și prânzul este marea problemă, timpul din mijlocul zilei în care avem tot felul de opțiuni, poate nu avem timp să comandăm mâncare, poate nu avem timp să preparăm ceva la plic, și atunci ele sunt ca o mănușă pentru astfel de situații.”

Tabletele pot fi consumate de sine stătătoare, ori diluate în apă. Iar un meniu nu conține mai mult de 80 de calorii. 

Citeste si: Cursuri speciale pentru tractoriști. Cei care sunt calificați în această meserie pot câștiga între 4000 și 7000 de lei

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D: „Spre exemplu, pentru masa de prânz am pregătit o supă, un fel principal și un desert, toate acestea sunt comprimate în nu mai mult de 3 astfel de pastile, care ne mențin sațietatea pentru o perioadă de cel puțin 4 ore.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Practic, aceste tablete nu fac decât să concentreze meniurile zilnice transformate în pulbere și au o valabilitate de 10 ani!

Astfel de trucuri sunt folosite mai ales în situații de criză 

Mădălina Ilie, fondator start-up: „O numim o mâncare eficientă, utilitară, pentru anumite situații, toate aceste meniuri pot fi personalizate în funcție de destinație, de exemplu, dacă se duc într-un loc izolat, se pot face meniuri personalizate și ambalaj personalizat, dacă de exemplu se duc într-o zonă care a suferit de inundații, sau de calamități de diverse tipuri naturale, ele pot fi aruncate din elicoper.”

Totuși, oamenii sunt foarte reticenți atunci când vine vorba de ce anume pun în farfurie! 

„- Eu fără carne nu pot să trăiesc! Și acestea conțin carne! Degeaba...nu au proteine!

- Cum nu? E un fel de mâncare comprimat într-o astfel de tabletă!

- Doamnă, eu fără carne, simplu nu pot să trăiesc!”

„- Niciodată! Poate să fie ultima mâncare de pe pământ! Eu sunt carnivor înnăscut!

- Avem carne de vită, pui și porc aici!

- Nu prea pare!”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Da, aș încerca, e ceva nou, e totuși o evoluție și oricum lumea continuă să evolueze, din curiozitate, și că sunt nebună și îmi place să încerc lucruile noi, nu am nicio reținere!”

Citeste si: VIDEO| Deși a venit primăvara, în stațiunile de la munte iarna nu se dă plecată, iar acest lucru îi bucură din plin pe turiști 

De altfel, aceste produse nu au fost încă certificate, ele sunt doar la stadiul de prototip

Și poate la fel de practice, în această perioadă sunt batoanele proteice, numai că diferența dintre ele este că acestea nu pot înlocui mai multe mese, și nici nu sunt la fel de sățioase.

Citeste si: VIDEO- Hotelierii se pregătesc să primească oaspeții pentru Sărbătorile Pascale. Mai bine de 30% din camerele disponibile din Poiana Brașov au fost ocupate

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si