Cafeaua de specialitate le-a adus succesul. Doi tineri din Târgu-Mureș au renunțat la viața de corporatist și au pariat pe băutura aromată care acum este la mare căutare. Cei doi prieteni au deschis prima cafenea de specialitate din orașul lor, au înființat o școală de barista și acum colindă lumea întreagă că să aducă în România cafea de cea mai înaltă calitate, a transmis Silvia Ioniță.

Au dat multinaționala pentru cafenea

Istvan și Dorin s-au împrietenit în urmă cu mai bine de 12 ani, atunci când împreună au pus bazele unei afaceri cu cafea. Cei doi lucrau la multinațională, dar treptat au renunțat la joburile de birou și s-au specializat în prepararea băuturii aromate. Însă tinerii au făcut sacrificii pentru a porni acest business.

Citește și: VIDEO-Fermierii, falimentați de prețul mic al laptelui. ,,E o muncă foarte costisitoare și munca țăranului nu e apreciată''

,,Am început să dăm cafea la birouri. Dorin și-a luat primul credit de nevoi personale, după aia mi-am luat și eu și așa am reușit să ne dezvoltăm.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

A pornit ca un hobby, a devenit un hobby la nivel maxim după care evident astăzi vorbim de un hobby care ne ajută să avem și un salar, colegi'', au transmis Istvan și Dorin.

,,Care s-a transformat într-o profesie practic, de la hobby a devenit profesionistă toată activitatea asta'', a spus Dorin.

Cei doi au fost atât de pasionați de artă cafelei, încât au început să meargă la evenimente de profil, au făcut cursuri și au colindat fermele de cafea din întreaga lume.

Acum, îi găsim în prăjitoria pe care au deschis-o din dorința de a pregăti clienților cafea proaspătă și aromată.

Dorin Ogleja, antreprenor- Aici se întâmplă miracolul din spatele cafelei prăjite, aici o să prajim o tură de cafea din Guatemala, momentan așteptăm să ajungă la temperatura optimă de încărcare după care începem să prajim.

Dorin știe toate secretele unei cafele perfecte. Își petrece majoritatea timpului în prăjitorie, dar pe lângă procesul de prăjire, se pregătește intens și pentru competițiile la care participă. Împreună cu Istvan au luat mai multe premii la concursuri de barista și odată cu experiența acumulată în acest domeniu, au început să îi învețe și pe alțîi. Cei doi au deschis și o academie de barista.

Dorin Ogleja, antreprenor- Cafelele sunt de foarte multe feluri dar cu siguranță sunt câteva variabile la partea de preparare care trebuie luate în calcul și trebuiesc bine controlate că să poți să ai o cafea cât mai ok calitativ din punct de vedere al gustului.

Cafeaua din prăjitorie ajunge și în cafeneaua celor doi tineri din Târgu-Mureș.

Istvan Zsigmond, antreprenor- Am deschis în 2018 și pe vremea respectivă a fost prima cafenea de specialitate, cum am avut și foarte multe cunoștințe despre cafea pe vremea aceea, știam cam care o să fie trendul, am și umblat foarte mult pe afară.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Locația din centrul orașului a strâns deja o comunitate de pasionați de cafea care vin zilnic aici să își înceapă ziua cu o băutură care le oferă energie. Pe lângă relaxarea la cafea, oamenii pleacă însă și cu informațîi despre băutura consumată.

,,Pentru noi cel mai important a fost să transmitem informațiile mai departe către consumator, să explici de ce e așa cafeaua, de ce de acolo, de ce are notele astea'', au spus Istvan și Dorin.

De curând, cei doi tineri au înființat și serviciul office coffee, prin care livrează cafea către companiile care își desfășoară muncă la birou, dar și aparatele potrivite prin care această poate fi preparată, pe baza unui abonament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si