„Cel mai eficient mijloc de transport în comun din Capitală testează în fiecare dimineață răbdarea călătorilor. Din cei 400 de mii de români care merg zilnic cu acest mijloc de transport, mulți sunt nevoiți să aștepte altă garnitură ca să aibă loc într-un vagon, atât de mare e aglomerația la orele de vârf. Dar, Metrorex are în plan să cumpere noi garnituri anul acesta”, a transmis Christian Sabbagh.

Nervi și aglomerație la metrou

Ne aflăm la Piața Unirii, cea mai aglomerată stație metrou, mai ales la orele de vârf. Este 8 dimineața, iar peroanele sunt arhipline, la fel și trenurile care opresc aici. Fiecare garnitură este o loterie. Călătorii nu au certitudinea că vor avea loc în vagon.

Cei mai curajoși îndrăznesc să stea la marginea peronului. Doar așa sunt e siguri că prind loc în tren.

Citește și: Un polițist a fost împușcat mortal în timpul unei intervenții. Colegul său se luptă pentru viața lui, pe patul de spital

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dar mulți se lasă păgubași și privesc neputincioși cum ușile abia se închid din cauza călătorilor care s-au bulucit în garnitură. 400.000 de mii de oameni merg zilnic cu metroul bucureștean.

Nu puțini sunt cei care așteaptă să treacă 3 sau 4 trenuri până să ajungă unu unde să aibă loc. La orele de vârf, intervalul de circulație dintre garnituri ar trebui să fie de 3-5 minute pe magistrala 2.

În alte capitale europene, să luăm ca exemplu Paris sau Roma, timpul de succedare este de 2-4 minute la orele de vârf. În cazul transportului subteran din Capitală, numărul mic de garnituri este de vină pentru timpul tot mai lung pe care călătorii îl petrec pe peron. Metrorex are o flotă de 77 de trenuri, dar nu toate sunt funcționale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si