De miercuri, şi Grecia, ţara în care încă 3 români au fost diagnosticaţi aluni cu covid, va impune această măsură pentru toţi cei care ajung în vama Kulata. Aşa se face că se dezvoltă o nouă afacere înfloritoarea: testele pentru depistarea noului coronavirus! Atenţie, însă! Nu toate centrele sunt atestate şi riscaţi să plătiţi degeaba în jur de 300 de lei!

Centru de testare în parcarea unui mall

În parcarea unui mall, nervii oamenilor au cedat din cauza aşteptării. Aici funcţionează un centru în care testele sunt făcute direct din maşină.mEste însă şi o problemă. Ministerul Sănătăţii a publicat o listă cu centrele de testare acreditate în care nu apare şi acest loc. Mai mult, "Ministerul Sănătăţii recomandă oamenilor să nu se testeze la acest centru."

Citeste si: VIDEO| Interzis în Grecia până miercuri dimineață. Românii nu renunță la concedii!

Reprezentanţii centrului privat se apără: ”Toţi cei care s-au testat la noi până acum şi au plecat în Grecia sau în Austria nu au întâmpinat nicio problemă şi avem feedback direct cu aceştia şi nimeni nu a avut probleme la graniţă"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Românii care au trecut astăzi prin vama Borș spun că înțeleg restricțiile impuse de alte țări.

Turistă româncă, depistată cu covid în Grecia

În Grecia, o turistă româncă în vârstă de 66 de ani, care intrase în ţară cu autocarul, a fost depistată pozitiv. Din cauza numărului crescut de turişti străini infectati cu covid, guvernul de la Atena analizează posibilitatea de a introduce obligativitatea prezentării unui test negativ si pe aeroport, nu doar la Kulata!

Citeste si: Două focare de COVID- 19 în judeţul Timiş

Austria şi Cipru se adaugă Ungariei pe lista ţărilor care ne permit accesul doar dacă prezentăm un certificat medical. Din 15 iulie, pe această listă intră şi Grecia. Lituania, Finlanda şi Malta, ÎN SCHIMB, interzic accesul românilor. În Danemarca intrăm doar dacă dovedim că avem cazare asigurată pentru minimum 6 nopţi. În plus, tot mai multe state ne obligă să intrăm în izolare sau carantină, dacă ajungem pe teritoriul lor.

În aceste condiţii, e lesne de înţeles că teama de călătorii creşte în rândul celor cu vacanţe programate. Aşa se face că pe Aeroportul din Otopeni e din nou pustiu.

Citeste si: Coronavirus România. Au fost înregistrate 413 cazuri noi de COVID-19. Care sunt judeţele cu cele mai multe cazuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si