„Tinerii de 18 ani pot călători gratuit cu trenul prin Europa, în cadrul proiectului DiscoverEU. Programul, finanțat de Uniunea Europeană, pune la bătaie anul acesta peste 35 de mii de permise de călătorie pentru europenii care abia au devenit majori și vor să exploreze alte țări de pe continent, în perioada 1 iulie 2024- 30 septembrie 2025. Dar colega mea, Delia Săndulachi, ni se alătură cu mai multe detalii”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Călătorii gratuite pentru tineri, în Europa

„Trebuie spus de la bun început că doar tinerii care s-au născut între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006, adică cei care au 18 ani, pot obține, anul acesta, un astfel de permis. Trebuie să fie, bineînțeles, cetățeni ai unei țări membre a Uniunii Europene sau dintr-un stat partener în programul Erasmus+.
Cei care îndeplinesc aceste două prime condiții, se pot înscrie pe Portalul European pentru tineret până pe 30 aprilie, la ora 12. Trebuie să răspundă, online, la 5 întrebări despre Uniunea Europeană, dar și la o întrebare pentru departajare.
Cei care vor fi selectați, își pot planifica o călătorie de cel mult 30 de zile în Europa și se pot bucura de această experiență singuri sau formând un grup cu alte 4 persoane care au fost selectate în program.
În cei cinci ani, de când există proiectul, peste 280 de mii de tineri au avut ocazia să exploreze Europa, iar 11.500

dintre ei au fost români”, a transmis Delia Săndulachi.

Citește și: VIDEO- Nouă decizie pentru weekend-uri: Mai puține trenuri spre munte înainte de vacanța de 1 mai și Paște

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si