Bâlbâiala de la Palatul Victoria ar fi făcut ca majorarea salarială propusă să fie, de fapt, o diminuare a veniturilor pentru angajaţii din construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Salariul minim dă bătăi de cap parlamentarilor

Noi vorbisem, la nivelul federațiilor și sindicatelor, să mărim salariul în doi pași: la 4.500 și la 4.750 în primăvară. Probabil că această mărire se va face dintr-odată, pentru a acoperi întregul deficit care s-ar fi creat prin eliminarea facilității pe sănătate,

a declarat Cristian Erbașu, antreprenor construcții.

Până una alta, angajații din cele 3 domenii rămân cu aceleași salarii, iar guvernanții anunță că vor reface toate calculele... Și va urma o nouă ordonanță, de această dată revizuită.

Citește și: VIDEO- Controverse în rândul pensiilor din pilonul II. Guvernul a pus ochii pe pensiile private

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Guvernul a aprobat lotuși majorarea cu 10% a salariului minim brut, de la 3.000 de lei, la 3.300 de lei. Dar din această creștere, statul câștigă aproape cât angajatul. Calculele arată că un salariat plătit cu venitul minim pe economie primește în plus 172 de lei net, în timp ce statul câştigă 139 de lei de la fiecare angajat.

Aproape două milioane de persoane sunt angajate în acest moment cu salariul minim pe economie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si